Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο οι πυρκαγιές στην Ελλάδα – Μαρτυρίες τουριστών για τις δραματικές στιγμές που έζησαν στη Ρόδο

Η απομάκρυνση 19.000 τουριστών από τη Ρόδο, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας λόγω των δασικών πυρκαγιών και οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις πύρινες φλόγες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο βρετανικός τύπος εστιάζει στο νησί της Ρόδου και της Κέρκυρας όπου παραθερίζουν χιλιάδες Βρετανοί. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βάνα Κουτρουλού, όλο το Σαββατοκύριακο ήταν πρώτο θέμα οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Ρόδο.

H Daily Mail σε ανάρτησή της στο Twitter δείχνει με εικόνες πως ήταν το νησί πριν και μετά την πυρκαγιά που έχει κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις και ξενοδοχεία.

«Κάλυπταν τις δραματικές μαρτυρίες διασωθέντων και παρουσίαζαν τη μεγάλη βοήθεια που τους προσέφερε ο κόσμος και οι τοπικές αρχές στην Ρόδο» ανέφερε.

Στα ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου γίνεται αναφορά στην έλλειψη βοήθειας από τα τουριστικά πρακτορεία και την Πρεσβεία το πρώτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη της φωτιάς στη Ρόδο.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει εικόνες από το αεροδρόμιο της Ρόδου όπου χιλιάδες τουρίστες περιμένουν την πτήση της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το τελευταίο αεροπλάνο που μετέφερε τουρίστες από τη Ρόδο.

Πώς αντέδρασαν οι αεροπορικές εταιρείες

Την ίδια ώρα η Tui έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τις πτήσεις της στο νησί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο 40.000 πελάτες της και οι περίπου 7.800 από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των τουριστών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά καταλύματα και ξενοδοχεία, μετά από εκκένωση των περιοχών στις οποίες διέμεναν.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2 ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Κυριακή 23/7 πτήσεις, ενώ και αυτή στέλνει άδεια αεροπλάνα προκειμένου να επιβιβαστούν οι πελάτες της και να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η EasyJet ανακοίνωσε και αυτή ότι ακυρώνει όλα τα πακέτα διακοπών στο νησί της Ρόδου μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Ανέφερε ότι όποιος έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει πριν από τις 29 Ιουλίου μπορεί να αλλάξει δωρεάν την πτήση. Στον αντίποδα, η αεροπορική εταιρία SKY express διευκρίνισε ότι συνεχίζει τις πτήσεις της κανονικά προς το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο του νησιού έχει δημιουργηθεί Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η «γαλάζια πατρίδα» και η «πατρίδα των αιθέρων», καθώς και τα «επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας» εντάσσονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τουρκίας που...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη τηλεμαχία για την προεδρία της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (29/4) στο Μάαστριχτ, στην Ολλανδία με τους οκτώ υποψήφιους να καλούνται να πείσουν...

ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος υπήκοος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι σε Ισραηλινό συνοριακό αστυνομικό στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς και στη συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανακοίνωσαν...