Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό για 8η μέρα η Ρόδος – Ύποπτος με μπιτόνι βενζίνης στον Μαλώνα

Για 8η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να καίει το πύρινο μέτωπο της Ρόδου. Μηνύματα του 112 κάλεσαν από το πρωί σε εκκένωση τους κατοίκους στην περιοχή Βάτι, με τη φωτιά να επεκτείνεται το απόγευμα της Τρίτης προς τον οικισμό Γεννάδι, από όπου κάτοικοι και επισκέπτες έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Στο χωριό Μαλώνα γίνονται ακόμα υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθούν περιουσίες, ενώ στην τοποθεσία του Αγ. Γεωργίου, άτομα εντόπισαν έναν ύποπτο να κρατά μπιτόνι με βενζίνι και κάλεσαν την αστυνομία.

Στο Γεννάδι η φωτιά καίει ενα χιλιόμτρο πάνω από τον οικισμό, ενώ κοντά υπάρχει υποσταθμός της ΔΕΗ με τις ομάδες να προσπαθούν αν μην πλησιάσει εκέι η φωτιά. Στο χωριό πλέον δεν υπάρχει φωτιά ωστόσο ο αέρας μπορεί να αλλάξει τα πάντα πολύ εύκολα.

Το χρονικό

«Στον Ποταμό του Γενναδίου και του Βατενού προσπαθούμε να μην περάσει η φωτιά απέναντι γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη θα πάει στο χωριό στο Γεννάδι και παραπέρα, θα φτάσει πάρα πολύ μακριά», λέει κάτοικος στην ΕΡΤ.

Η ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς καταγράφηκε από το συνεργείο της ΕΡΤ εχθές 10 χλμ από την περιοχή Μαλώνα, αναγκάζοντάς τους να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο.

Αδιάκοπα επιχειρούν στο νησί 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, ενώ όσο το φως το επιτρέπει στον αέρα βρίσκονται 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από δέκα χώρες και αργά το βράδυ αναμένουμε την άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από την Σερβία.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και πολύ υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διανύουμε ίσως τις δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση. Παραμένουμε όλοι σε κατάσταση συναγερμού.

Παράλληλα με την πυροσβεστική, δεκάδες εθελοντές έχουν ριχτεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με αυταπάρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η «γαλάζια πατρίδα» και η «πατρίδα των αιθέρων», καθώς και τα «επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας» εντάσσονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τουρκίας που...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη τηλεμαχία για την προεδρία της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (29/4) στο Μάαστριχτ, στην Ολλανδία με τους οκτώ υποψήφιους να καλούνται να πείσουν...

ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος υπήκοος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι σε Ισραηλινό συνοριακό αστυνομικό στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς και στη συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανακοίνωσαν...