Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τους διακινητές που οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας

Η λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από λαθροδιακινητές, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου.

Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε ότι θα εντατικοποιηθεί πάραυτα η αποτρεπτική επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τα εφαρμοζόμενα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, έχουν οδηγήσει τους λαθροδιακινητές σε υιοθέτηση νέων πρακτικών, όπως η μετακίνηση μέσω δευτερευόντων οδών ή και η χρήση του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, κ. Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Εγνατίας Οδού» και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της «…παράνομης και κατ’ εξακολούθηση επικίνδυνης κυκλοφορίας οχημάτων από διακινητές στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού…» είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Στην επιστολή του υπογράμμιζε πως πρωτεύων ρόλος του υπουργείου είναι «…η προστασία και διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης, ιδεολογικών πεποιθήσεων ή τόπου διαμονής…» έκανε λόγο για «…μια ιδιαιτέρως σοβαρή και άκρως επικίνδυνη κατάσταση… που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό δύο συμπολιτών μας και μόλις σήμερα τον τραυματισμό μιας πολύτεκνης οικογένειας», μία κατάσταση «…που μόνο συναισθήματα θυμού, οργής και αγανάκτησης» προκαλεί στους κατοίκους της Θράκης.

«…Η αντιμετώπιση και καταστολή του φαινομένου της λαθροδιακίνησης δε χωρά άλλη αναβολή! Ζητούμε την άμεση σύγκλιση συνάντησης εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα που θα έχουν αποτέλεσμα, μετά από δική σας εντολή ως καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού. ‘Αλλωστε στο παρελθόν, την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από Νομό σε Νομό αποδείξατε ως Κυβέρνηση ότι μπορείτε μέσω των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό ζητούμε και τώρα ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, μπλόκα και αυστηρό έλεγχο σε κάθε κόμβο που οδηγεί στην Εγνατία Οδό. Από τον Έβρο και τη Θράκη εκπέμπουμε SOS! Οι ζωές μας δεν είναι απλά αριθμοί. Ζητούμε αποτελεσματική λύση, πριν θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα», κατέληγε η επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Κολωνό έναν 17χρονο για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον συνελήφθη και ο 39χρονος πατέρας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασε, σήμερα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ , όπως προέκυψε από την πρόσφατη αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, επιβαίνει στην αμαξοστοιχία που αναχώρησε στις 8 το πρωί από...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...