Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Φόβος για επέλαση ξένων «αδελφοποιημένων» χούλιγκαν με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην Αθήνα

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ εικάζεται ότι θα «πυροδοτήσει» νέο κύκλο οπαδικής βίας. Μπορεί ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αναβλήθηκε, αλλά αυτός του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά. Οι ομάδες συνηθίζεται να «αδελφοποιούνται» και στη συκεκριμένη περίπτωση, οι Ultras της Μαρσέιγ είναι «αδελφοποιημένοι» με την ΑΕΚ, γεγονός που προκαλεί φόβο μήπως χούλιγκαν της Μαρσέιγ και της Λιβόρνο φτάσουν στην Αθήνα μετά το τραγικό συμβάν για «αντίποινα» στους Κροάτες, ενώ διακινούνται ακόμη φήμες για έλευση και οπαδών της Σανκτ Πάουλι.

H ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός για να μην επαληθευτούν οι φόβοι για νέα επεισόδια.

Η οπαδική βία, με θύμα αυτή τη φορά έναν 29χρονο, ρίχνει και πάλι τη «βαριά σκιά» της πάνω από τη Ελλάδα. Τα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γνωστοί ως Bad Blue Boys, σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ, είχαν τραγική κατάληξη. Εκτός από τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου, ακόμη 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 98 έχουν συλληφθεί.

Υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα τραγικά γεγονότα, ενώ απομακρύνθηκαν και επτά αξιωματικοί της Αστυνομίας από τις θέσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε από μέρες για την έλευση των χούλιγκανς. Στο μεταξύ, στο φως ήρθαν έγγραφα – ντοκουμέντα που γνωστοποιούσαν την έλευση των Κροατών χούλιγκαν στην “OPAP Αρένα“.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος αδικοχαμένος δέχτηκε μια μαχαιριά και συνέχιζαν να τον χτυπούν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε θανάσιμα τον Μιχάλη συνεχίζονται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για να εντοπιστούν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Το χρονικό

Στη άγρια συμπλοκή των Κροατών οπαδών της Ντιναμό με τους οπαδούς της ΑΕΚ, ο 29χρονος δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι θερμοάιμοι οπαδοί εκσφενδόνιζαν πέτρες, αλλά και επιτέθηκαν με καδρόνια, σε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Από τη μανία τους δεν γλίτωσε και ένα όχημα το οποίο ήταν παρκαρισμένο και ο ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να το σώσει ενώ στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που άναψαν.

Για την αιματηρή συμπλοκή οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας:

«Ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων».

Τα επεισόδια σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διαδραματίστηκαν μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Οι Κροάτες, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA έφτασαν οδικώς από το Ζαγκρεμπ στην Αθήνα, ενόψει του αποψινού αγώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος αναμένεται ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη, με τοπικές βροχές, και στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα μικρής διάρκειας καταιγίδες. Σύμφωνα με την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια του Λιμενικού έπεσαν τρεις άτομα στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών και όπλων. Μετά από έλεγχο στο λιμάνι της Καβάλας βρέθηκε στην κατοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση (1η Μαΐου) του Τζόκερ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 12, 17, 25, 34, 42 και τζόκερ ο...