Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο

Ιδιαίτερη προσοχή στους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο γιατί οι ριπές θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Από Πέμπτη απόγευμα μέχρι Παρασκευή μεσημέρι θα είναι μια καλή μέρα με ελαφρώς πιο «μαλακούς» ανέμους, που όμως θα ενισχυθούν εκ νέου από το Σάββατο μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Την Τετάρτη αναμένονται αραιές πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Κεντρική και Στερεά Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, στο Ιόνιο όμως σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν με ένταση στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω μικρή πτώση σε όλη τη χώρα, φτάνοντας μέχρι τους 32 βαθμούς στα ανατολικά και τους 34 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με αραιές νεφώσεις, θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αστάθεια από την βορειοδυτική Ελλάδα θα προκαλέσει μια σειρά τοπικών ασθενών βροχών στα δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας (Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, δυτική Μακεδονία, ίσως νησιά Ιονίου και Θεσσαλία). Οι άνεμοι στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένεται μια πρόσκαιρη βελτίωση στους ανέμους με μια μικρή υποχώρηση στις εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Από το Σάββατο όμως ενισχύονται εκ νέου οι βοριάδες και η θερμοκρασία σταθεροποιείται στους 33-34 βαθμούς μέχρι την ημέρα της Παναγίας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι δημοσιογράφοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ιταλίας RAI προχώρησαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για θέματα έλλειψης προσωπικού και πολιτικών παρεμβάσεων από τη ακροδεξιά κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στην Casteldaccia, κοντά στο Παλέρμο. Ένας έκτος εργάτης σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Παλέρμου,...

ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ενός άδειου βυτιοφόρου και ενός μικρού λεωφορείου στην εθνική οδό σε περιοχή του Γκαζιαντεπ της...

ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο ήταν το...