Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας»

«Μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας»

Την σύμβαση δωρεάν παραχώρησης για 15 χρόνια δημοτικού ακινήτου στο Καμάρι, με σκοπό τη στέγαση λιμενικών υπαλλήλων του Λιμεναρχείου Θήρας, υπέγραψαν ο δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που βρέθηκε για το λόγο αυτό στη Σαντορίνη.

 Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Θήρας και του Δημάρχου και ευχήθηκε να βρει μιμητές και σε άλλες τουριστικές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

 Τόνισε, ότι η επίλυση του προβλήματος στέγης σε τουριστικές περιοχές με υψηλό κόστος διαβίωσης, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στη δική του παρέμβαση ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει και στις προσπάθειες που καταβάλλει, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται ή αποσπώνται στο νησί.

Παράλληλα ενημέρωσε για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου που αφορά στην, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κάλεσε την πολιτεία να συμβάλει ουσιαστικά αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην αξιοποίηση δημοτικής και δημόσιας περιουσίας και ενισχύοντας οικονομικά το εγχείρημα.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Λιμεναρχείο Θήρας και ιδιαίτερα με τη Λιμενάρχη Θήρας, Αντιπλοίαρχο Λ/Σ  Κωνσταντία Κορακά, της οποίας η συμβολή υπήρξε καθοριστική στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του ακινήτου.

Τέλος, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό του ζήτησε να παρέμβει προσωπικά για την επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων λιμενικών έργων που έχουν σχεδιαστεί για τη Σαντορίνη, δηλαδή του νέου λιμανιού στο Μονόλιθο και της μαρίνας.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες που παραχωρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά τις εκλογές, το Υπουργείο του είναι πλέον αποκλειστικά αρμόδιο για τις μελέτες, το σχεδιασμό, την ανάθεση και την υλοποίηση του συνόλου των λιμενικών έργων. 

Τελειώνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του στη Σαντορίνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία γόνιμη συνεργασία μεταξύ τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 31χρονος αλλοδαπός κατά την παραλαβή δέματος ναρκωτικών στην Πάρο Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 41χρονο  αλλοδαπό, εντολέα του συλληφθέντα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνελήφθη χθες (Τρίτη 14 Μαΐου 2024), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, 33χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το Andrus Beer Trail Race Festival ξεκίνησε Ένας μόνο μήνας έμεινε για να είμαστε όλοι μαζί στο μεγαλύτερο αθλητικό φεστιβάλ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Χώρας λόγω εκδήλωσης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 15-05-2024.signed Πηγή: cyclades24.gr