Η πρώτη θρομβόλυση σε πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο ασθενούς με έμφραγμα μυοκαρδίου, επετεύχθη με επιτυχία, στο ΠΠΙ Σερίφο, ανακοίνωσε ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, Θανάσης Κοντάρης.

Ο «γιατρός της Σερίφου» όπως τον αποκαλούν με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε τη σωτήρια επέμβαση σε ασθενή που έκανε διακοπές στο νησί.

Ο κ. Κοντάρης ανέφερε ότι «γνωρίζοντας τον κίνδυνο, τις επιπλοκές αλλά και τα ωφέλη, και ύστερα από την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς, προχώρησαμε στην θρομβόλυση ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Σχεδόν αμέσως μετά από την χορήγηση του θρομβολυτικού, ο ασθενής ασυμπτωματικός και οι ισχαιμικές αλλοίωσεις στο καρδιογράφημα εξαφανίστηκαν! »

Ο ασθενής, άντρας 67 ετών, βρίσκεται πλέον ασφαλής σε μονάδα παρακολούθησης εμφραγμάτων στον ερυθρό Σταύρο, συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Μόλις χθες, ο κ. Κοντάρης είχε ανακοινώσει με ικανοποίηση ότι το ΠΠΙ Σερίφου εξοπλίστηκε και στελεχώθηκε σημαντικά, αποκτώντας τη δυνατότητα να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες υγείας σε ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Τελικά, επιβεβαιώθηκε μέσα σε λίγες ώρες μετά το παραπάνω περιστατικό.