Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Οι μικροί φίλοι του ΔΑ.Π.Π.Ο.Σ έγιναν για λίγο Πυροσβέστες και Διασώστες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη πληρώματος του ΠΚ Θήρας στο ΔΑ.Π.Π.Ο.Σ για ενημέρωση – δράση της Υπηρεσίας μας μαζί με το Ε.Κ.Α.Β στους μικρούς μας φίλους!

Πιο συγκεκριμένα πριν απο λίγες ημέρες, μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μικρούς φίλους στο ΔΑ.Π.Π.Ο.Σ.

Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του ΔΑ.Π.Π.Ο.Σ ., για ενημέρωση των μικρών φίλων σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε κοντά τους.

Tα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα οχήματα, τις στολές και τον εξοπλισμό της πυροσβεστικής, να τα αγγίξουν, υπό την εποπτεία δύο πυροσβεστών, να τους θέσουν ερωτήσεις. Η κορύφωση της εμπειρίας των παιδιών ήταν ότι δόθηκε σε κάθε παιδί μια πυροσβεστική μάνικα για να δοκιμάσει τις ικανότητες του ως…πυροσβέστης.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού κλιμακίου παρουσίασαν  τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσαν όλες τις απορίες τους. 

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη, από τους πυροσβέστες. 

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ακολούθησε εκπαίδευση (θεωρητικό μέρος) των διασωστών για πρώτες βοήθειες που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Επειδή είναι εξαιρετικά σημαντική η αυτοπροστασία, η ηλικία αυτή των παιδιών είναι η βασικότερη η σημαντικότερη ώστε να ξεκινάνε με τέτοιου είδους θέματα και δράσεις. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε προορισμό για beach volley έχει εξελιχθεί  η Ίος τα τελευταία χρόνια, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την αγάπη που δείχνουν για τον αθλητισμό....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα οδού από Άγιο Αρσένιο προς Χώρα Λόγω εκσκαφικών εργασιών επί της δημοτικής οδού που οδηγεί από τον οικισμό του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Bρετανική Express: Το πιο «νόστιμο» ελληνικό νησί η Σίφνος (vid) Ως προς πανέμορφο Ελληνικό νησί που είναι τόσο όμορφο, όσο η Ρόδος και η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Αριστερά: Περιοδεία του πρώην Υπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Σταθάκη στην Νάξο Την Πέμπτη 30 Μαΐου επισκέφθηκε την Νάξο ο Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής...