Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ενισχύονται με γιατρούς και νοσηλευτές τα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου

Με χρηματοδότηση μας, ύψους 6,89 εκατ. Ευρώ, ενισχύονται με 137 Γιατρούς και Νοσηλευτικό Προσωπικό τα Νοσοκομεία Ρόδου, Σύρου, Κω, Νάξου, Καλύμνου και Λέρου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Νοσοκομείο Σύρου θα ενισχυθεί με 27 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το αντίστοιχο της Νάξου με 15.

«Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ανέδειξε την ανάγκη διπλασιασμού της αρχικής χρηματοδότησης που είχαμε εγκρίνει, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας.

Χθες, υπογράψαμε την αύξηση του σχετικού ποσού που ανέρχεται πλέον στο ύψος των 6,89 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των αναγκών όπως τις κατέγραψαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, «προφανώς, θα υπάρξουν αντίστοιχου ύψους περιορισμοί σε άλλες δαπάνες, αλλά οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρη αρχή στην λογική με την οποία κάνουμε διαχείριση των πολύτιμων Ευρωπαϊκών πόρων που έχουμε στην διάθεση μας και η Υγεία παραμένει πρώτη προτεραιότητα, ειδικά αυτή την περίοδο.

Μια άλλη λογική στην δική μας πολιτική, είναι ότι τις καλές ειδήσεις τις κτίζουμε, τις σχεδιάζουμε και τις υπηρετούμε με αφοσίωση. Αλλιώς, δεν έρχονται.

Ακολουθεί άλλη, διακριτή, γραμμή χρηματοδότησης για προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των υπολοίπων νησιών μας.

Γιατί, κανένα θέμα, κανένα νησί, κανένα νησιώτη μας, δεν αφήνουμε πίσω».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μία ακόμα διάκριση για ένα ελληνικό νησί ήρθε από ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού. Πρόκειται για το νησί της Κίμωλου, βόρεια της Μήλου στις Κυκλάδες,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το F/B Anemos εισέρχεται στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου ερχόμενο από Κίμωλο και Μήλο. Ο Cpt. Μανώλης Τρασάνης πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Πάρου, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στελέχωσης, ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...