Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: Νέο νοσοκομείο στη θέση του παλιού αεροδρομίου

Πάρος: Νέο νοσοκομείο στη θέση του παλιού αεροδρομίου

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο δήμαρχος Πάρου τόνισε ότι η Δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και να δημιουργήσει ευκαιρίες, όπως αυτή του νέου αεροδρομίου.

Σχεδιάζοντας και δημιουργώντας το αύριο της Πάρου, με τρόπο που να διασφαλίζει την πρόοδο του νησιού, με μέτρο και σεβασμό στον άνθρωπο. Στόχος του δημάρχου είναι να συνεχίσει η Πάρος να πηγαίνει μπροστά, με ποιότητα και σιγουριά.

Εξήγησε επίσης, πως ακόμα ένα ευεργετικό αποτέλεσμα από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου είναι η δυνατότητα αξιοποίησης της πολύ μεγάλης έκτασης του παλαιού, η οποία θα περάσει σύντομα στην ιδιοκτησία του δήμου.

Πρόθεσή είναι να αξιοποιήσει την έκταση αυτή, με τρόπο που δίνει λύση σε δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νησί: Πρώτον, για τη δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου και δεύτερον, για την κατασκευή κατοικιών για τη στέγαση προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών (εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό).

Όπως διαβάζουμε στην σχετική δημοσίευση:

Πίσω από την αυξανόμενη επισκεψιμότητα της Πάρου, που αποτελεί, πλέον, έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχουν μόνο οι φυσικές ομορφιές, οι ποιοτικές επιλογές σε διαμονή, εστίαση και διασκέδαση και η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Νέο νοσοκομείο στο παλιό αεροδρόμιο της Πάρου
Κομβικό σημείο, άμεσα συνδεδεμένο με την τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, αποτελεί η λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού, το 2016. Ενός αεροδρομίου, η κατασκευή του οποίου αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα οργανωμένης πρωτοβουλίας του Δήμου της Πάρου και αποτελεσματικού μοντέλου συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κράτους, ιδιωτικών φορέων και κατοίκων.

Αποδείξαμε ότι όταν η Αυτοδιοίκηση θέλει και σχεδιάζει σωστά, μπορεί να πετύχει ακόμα και στόχους που φαίνονται ακατόρθωτοι ΜΑΡΚΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

Λύσεις

Οταν το 2015, αφού ολοκληρώθηκε ο αεροδιάδρομος, ο Δήμος Πάρου διαπίστωσε ότι η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων καθυστερούσε λόγω της έλλειψης μελετών, προχώρησε στη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας για την κατασκευή προσωρινών εγκαταστάσεων, με τη συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πάρου, της αεροπορικής εταιρίας Olympic Air, που ήταν μέγας χορηγός και υπεύθυνος κατασκευής, και πλήθους επαγγελματιών του νησιού.

Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό: Σε 102 ημέρες οι προσωρινές κτιριακές εγκαταστάσεις είχαν ολοκληρωθεί, με κόστος 2,1 εκατ. ευρώ (έναντι αρχικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκατ. ευρώ) και το αεροδρόμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 25 Ιουλίου του 2016. Ετσι, από τις 27.218 αφίξεις το 2015, το αεροδρόμιο της Πάρου εξυπηρέτησε 293.484 επιβάτες το 2022. Αξίζει να τονιστεί ότι οι εργασίες κατασκευής των μόνιμων εγκαταστάσεων εκκινούν μόλις τώρα.

Αθλος…

Πηγή: eleftherostypos.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο τη Δευτέρα 27/5 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Για την υπογραφή τριμερούς σύμβασης ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία, την Κομισιόν και την ΕΤΕπ που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο την Παρασκευή 17/5 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης Το νησί της Νάξου θα επισκεφθεί αυτή την Παρασκευή 17/5 ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Συνάντηση Αντώνη Παγώνη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Πάρου: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού...