Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: Η πραγματικότητα διαψεύδει τον απερχόμενο Δήμαρχο

Τήνος – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: Η πραγματικότητα διαψεύδει τον απερχόμενο Δήμαρχο

 

Τις τελευταίες ημέρες, ο απερχόμενος δήμαρχος έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια προβολής των πεπραγμένων του, παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στο νησί μας. 

Μία πραγματικότητα αυξημένων προβλημάτων, που διαψεύδει πανηγυρικά τον κ. Σιώτο. Μερικά, μόνο, χαρακτηριστικά παραδείγματα:  

  • Το νησί μας δεινοπαθεί από τα προβλήματα στην ύδρευση, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος προβάλλει τη δημιουργία ψηφιακού ελέγχου τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης και ισχυρίζεται ότι έγινε μόνωση, στεγανοποίηση και αναβάθμιση των δεξαμενών. Προφανώς, ό,τι και αν έγινε, δεν έγινε σωστά. • Την ώρα που δημότες και επισκέπτες του νησιού, περνώντας κοντά από το βιολογικό ή από τμήματα του δικτύου του, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη δυσοσμία, ο κ. Σιώτος δηλώνει ότι «δρομολόγησε» την επισκευή, βελτίωση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού. Παραδέχεται, δηλαδή, ότι δεν έλυσε το πρόβλημα. 
  • Μιλά ο απερχόμενος Δήμαρχος για Σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ενώ πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που έχει γίνει είναι η εκπόνηση μελέτης για το θέμα αυτό και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από το έτος 2019. 
  • Αναφέρει ακόμα την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, ενώ η μόνη ενέργεια που έχει προβεί είναι η παραλαβή από τον ανάδοχο της εκπόνησης μίας σχετικής μελέτης. Ολοκλήρωση, όμως, σημαίνει εφαρμογή, όχι απλώς παραλαβή. 
  • Μιλά για ενίσχυση της λειτουργίας και των δράσεων των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, ενώ σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις πολιτών είναι κλειστά και οι δομές δεν λειτουργούν. 
  • Καπηλεύεται τον πολυετή αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» πανελλαδικά για μονιμοποίηση τους, ενώ δεν είναι δική του απόφαση ή πράξη. Όλοι ξέρουν πως ο ίδιος δεν φρόντισε ούτε καν για την προμήθεια των απαραίτητων μέσων, ώστε να μπορούν οι υπάλληλοι να κάνουν την δουλειά τους . 

Βεβαίως, στα τόσα πολλά που αναφέρει ο απερχόμενος Δήμαρχος, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για να απαντήσει στην καταγγελία που έχουμε κάνει εδώ και μήνες, ότι από την αρχή της θητείας του ο Δήμος δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις με τα απολογιστικά στοιχεία ως οφείλει σύμφωνα με τη νομοθεσία.  

Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, καλούμε τους δημότες να μελετήσουν τις προτάσεις μας, να κρίνουν τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δημάρχου και στις 8 Οκτωβρίου να επιλέξουν με βάση την πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά και όχι με την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο κ. Σιώτος.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...