Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκλονισμένο το νησί απο το θάνατο του Ευάγγελου Γκίζη

Τμήμα Τήνου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Cid Unesco: Ψήφισμα για το θάνατο του
Ευαγγέλου Γκίζη!
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Tinos Section Cid Unesco ), στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Ευαγγέλου Γκίζη συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 16 η Σεπτεμβρίου, 2023. Εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του, αποφασίζει ομόφωνα :
1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
3. Να δημοσιοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στον ηλεκτρονικό τύπο.
Το όνομα του Ευαγγέλου Γκίζη συνδέθηκε τα τελευταία πολλά χρόνια με τις Τέχνες επί της ουσίας. Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, υπηρέτησε κάθε μορφή Τέχνης με σθένος και περίσσια διάθεση προσφοράς.
Σε ευχαριστούμε αγαπητέ Βαγγέλη!!
Καλό ταξίδι στο Φως !!!
 
Η Πρόεδρος του Tinos Section Cid Unesco
Γεωργία Ράπτη
 
Επίσης ψήφισμα εξέδωσε και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
 

Στην Τήνο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (Ν.Π.Ι.Δ.), ακτή Γ. Δρόσου Τήνος, σήμερα την 15η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ύστερα από την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου, του εν ενεργεία Προέδρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, Ευάγγελου Παρασκευά – Γκίζη, μετά από βραχυχρόνια νοσηλεία του στην Αθήνα Αττικής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.ΤΗ.Π., αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, έλαβε τον λόγο και είπε:

Ο εκλιπών εν ενεργεία Πρόεδρος του Ιδρύματός μας, γεννήθηκε στην νήσο Τήνο το 1946 και υπήρξε γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τουριστικό τομέα, συμμετείχε στα κοινά του τόπου μας ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, ως Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, ως Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της θητείας του, ώστε να ανακαινισθεί το Πολυμέρειο μέλαθρο και να αποδοθεί στον πολιτισμό της Τήνου, με τη δημιουργία του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού από την ίδρυσή του το 2002, ως μέλος, ως Γραμματέας, ως Αντιπρόεδρος και ως Πρόεδρος, συμμετέχοντας ενεργά στην καθιέρωση του Ιδρύματος ως τον κατεξοχήν φάρο πολιτισμού του νησιού μας, φροντίζοντας πάντοτε για τη σωστή λειτουργία του, την καθιέρωση και προσέλκυση πολιτιστικών δράσεων και εκθέσεων υψηλού επιπέδου, υπερβαίνοντας με θέληση και δυναμικότητα τα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν κατά καιρούς στο δρόμο του.

Η παρακαταθήκη που αφήνει στην Τήνο είναι τεράστια, αφού πήρε την ευθύνη και τόλμησε να προτείνει και να στηρίξει μέχρι τελευταίας πνοής του το έργο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, θέτοντάς το υπό την σκέπη και προστασία της Μεγαλόχαρης Μητέρας μας και του Ιερού της Ιδρύματος.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον Αντιπρόεδρο, ομόφωνα εκφράζει την βαθιά οδύνη και θλίψη του  για την απώλεια του Προέδρου του Ι.ΤΗ.Π. και ψηφίζει:

  1. Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς τους οικογενείς του.
  2. Να ονοματοδοτηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Ι.ΤΗ.Π., σε «Αίθουσα Ευαγγέλου Παρασκευά – Γκίζη».
  3. Να ανασταλεί η λειτουργία του Ι.ΤΗ.Π. κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
  4. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο Μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π. επί τριήμερο.
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
  6. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος στην προσεχή συνεδρίαση
    του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.ΤΗ.Π.
  7. Να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις στο Ι.ΤΗ.Π.  επί δεκαήμερο από την αναγγελία του θανάτου του.
  8. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  9. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του ΙΤΗΠ και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε, το ψήφισμα αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω.

 

Ο Αντιπρόεδρος

Ο Ταμίας

Ο Γραμματέας

Απόστολος Βέρσαλης

Αλέξανδρος Μέγκουλας

Ευάγγελος  Καλογήρου

 

 

 

 

Τα Μέλη

 

 

Γεώργιος Κουμεντάκης

 

 

Καλομοίρα Σιδέρη –Σαμούχου

 

 

Παναγιώτης Κροντηράς

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...