Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Κέας: “Έχουμε ανάγκη από γιατρούς, αλλά το νησί δεν έμεινε μόνο με έναν γιατρό”

Το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στην Κέα είναι μεν υπαρκτό, ωστόσο, η δήμαρχος του νησιού, Ρένα Βελισσαροπούλου αμφισβητεί ότι η Τζια έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό, όπως αναφέρεται σε ιδιόχειρο σημείωμα έξω από το περιφερειακό ιατρείου του νησιού. Με δήλωσή της, δίνει τη δική της εκδοχή, τονίζοντας ότι το περιφερειακό ιατρείο της Κέας διαθέτει τρεις γιατρούς, ωστόσο, το ζήτημα των βαρδιών τους, είναι καθαρά εσωτερικό θέμα λειτουργίας. 

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε η κ. Βελισσαροπούλου για το θέμα: 

Έκανε το γύρο του διαδικτύου φωτογραφία με ιδιόχειρο σημείωμα της υπεύθυνης ιατρού στο ΠΠΙ ότι το Ιατρείο λειτουργεί με ένα γιατρό. Δεν είναι αλήθεια.

Στο ΠΠΙ έχουμε τρεις ιατρούς. Την μόνιμη ιατρό, μια παιδίατρο και μια Ιατρό Γενικής Ιατρικής από το νοσοκομείο της Νίκαιας. Το θέμα των βαρδιών τους, ποιοι και πόσοι ανά βάρδια , είναι μια αρμοδιότητα που αποκλειστικά μπορεί να ασκηθεί από τους ίδιους και την υπηρεσία τους – τη 2η ΔΥΠΕ.

Γνωρίζω για τους άλλους δύο ιατρούς γιατί αφενός τους φιλοξενούμε , αφετέρου τους συναντούμε στο νησί και στο ιατρείο. Γνωρίζω επίσης ότι είχε συμφωνήσει ένας τέταρτος ιατρός να έρθει στις 11 Σεπτεμβρίου με προοπτική να μείνει , είχαμε κανονίσει τη φιλοξενία του και τον είχαμε ενημερώσει για τα οικονομική στήριξη από το Δήμο .

Ο ιατρός αυτός δεν εμφανίστηκε και από πληροφορίες παραιτήθηκε από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μας ενημέρωσαν ότι τη Δευτέρα 18/9 θα έρθει γιατρός Γενικής Ιατρικής από το Νοσοκομείο της Νίκαιας για την κάλυψη του κενού. Σε όλες τις περιπτώσεις , έχουμε βοηθήσει και στηρίξει τη λειτουργία του ιατρείου ,όμως Η μπαλωματική κάλυψη των κενών στο ΠΠΙ δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί δεν καλύπτει τις ανάγκες μας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Μετά τις καταγγελίες που κατέθεσα η ίδια στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, έγινε ξαφνικός έλεγχος στο ΠΠΙ.

Αυτό που ΑΠΑΙΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΠΑΙΤΩ είναι να ενημερωθούμε σχετικά α. Για το ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ και β. ΠΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Fast Ferries: Έκπτωση 50% στους υποψήφιους φοιτητές H FastFerries στέκεται δίπλα στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2024 για την εισαγωγή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Προσπάθησε να προμηθεύσει ναρκωτικά σε κρατούμενο! Την 16-05-2024 το μεσημέρι συνελήφθη στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, 24χρονος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αγωγή εκφοβισμού δέχθηκαν 5 άτομα – κάτοικοι  του νησιού  της Σαντορίνης, μεταξύ των οποίων και η Χαρά Καπότου – santorinimagazine από την Ελένη Μπορμπουδάκη, με την ιδιότητα της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Νάξου: Δωρεάν για το κοινό η είσοδος στα μουσεία του νησιού αύριο Σάββατο Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει...