Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αυλαία σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου για το Mykonos Running Festival

Αυλαία σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου για το  Mykonos Running Festival

Έτοιμη για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος. Η αυλαία του 2ου Mykonos Running Festival θα ανοίξει σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την επίσημη Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης.  

Οι δράσεις θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με τις παράλληλες εκδηλώσεις.  Συγκεκριμένα, στις  11.30 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ειρηνοδρομίας στη χώρα Μυκόνου όπου οι αθλητές και η διοργάνωση θα παραδώσουν στο δήμαρχο Μυκόνου το σύμβολο της «ελιάς» που σηματοδοτεί την έναρξη των αγώνων και πρεσβεύει τα επίκαιρα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και του διαλόγου μεταξύ των λαών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο με θέμα: Αθλητικός τουρισμός, αειφορία και βιωσιμότητα. Στο συνέδριο πολιτικοί, επιχειρηματίες, θεσμικοί παράγοντες στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού  θα ανταλλάξουν απόψεις  για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται γύρω από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Την  Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα  κορυφωθούν οι δράσεις με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει το Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold (ώρα έναρξης 09:00) ο οποίος προσφέρει μια μοναδική δρομική εμπειρία στα ωραιότερα σημεία του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού, τον Δρόμο 10.000μ. – Mykonos Run (ώρα έναρξης 08:45), που απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας, διαδρομή παραθαλάσσια με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, καθώς και τον Δρόμο Υγείας 2.500μ. – Mykonos Family Fun (ώρα έναρξης 12:00), που αποτελεί μία διαδρομή αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα για όλη την οικογένεια, μια δρομική ξενάγηση στη χώρα της Μυκόνου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας δημιουργήθηκε βίντεο μέσω του οποίου παρακινούνται  όσοι βρεθούν στη Μύκονο να ζήσουν κάτι ξεχωριστό, το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου: https://youtu.be/tv7xrUpQRqs

Το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από τo Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με τη υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο Mykonos Running Festival θα πραγματοποιούνται την Παρασκευή 22/9 και το Σάββατο 23/9 από το Registration center της διοργάνωσης που θα λειτουργήσει στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των εκδηλώσεων από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν πέραν του αθλητικού αγωνιστικού προγράμματος, ένα συνδυασμό αθλητικού τουρισμού, πολιτιστικών δρώμενων και ψυχαγωγίας.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται δράσεις αθλητικής-ψυχαγωγικής απασχόλησης παιδιών (Kids’ Athletics) Run 500μ., το πρόγραμμα ευεξίας holistic retreat, τη διοργάνωση μουσικής συναυλίας και beach party προς τιμήν των δρομέων.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας, ξενάγηση σε αξιοθέατα και σε χώρους αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και ποικίλες άλλες δράσεις, που θα μετατρέπουν τη νέα διοργάνωση σε ένα ασύγκριτο φθινοπωρινό event αθλητισμού και πολιτισμού.

Με αφορμή τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό του στα social media:

«Το Mykonos Running Festival αποτελεί μια σπουδαία διοργάνωση για τον τόπο μας και καλούμε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος. Μετά το περσινό, απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα, το Mykonos Running Festival καθιερώνεται πλέον ως θεσμός και θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά, αποτελώντας μία τριήμερη δρομική γιορτή. Η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τους πολίτες, με την ίδια την κοινωνία. Στόχος μας είναι να αναγνωριστεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως μια αθλητική και κοινωνική διοργάνωση, η οποία, ταυτιζόμενη με το branding «Μύκονος», θα αποτελέσει κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας. Το νησί μας δεν είναι μόνο η νυχτερινή διασκέδαση, αλλά μια πολύπλευρη εμπειρία ζωής για τους επισκέπτες της. Οπότε, όσες και όσοι γνωρίζουν τη Μύκονο καλά, γνωρίζουν ότι ο πολιτισμός, η αθλητική ζωή και το ευ ζην συνδέονται άρρηκτα για εμάς».

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...