Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο μοναδικός Έλληνας που έχει κάνει τον Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες υποψήφιος στην Καππαριά Άνδρου

Όταν είσαι ο μοναδικός Έλληνας που έχεις κάνει τον Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες είναι φυσικό οτιδήποτε πεις ή υποσχεθείς να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα το πράξεις. Και είναι απορίας άξιο πως έχοντας ανοίξει τα φτερά σου επισκεπτόμενος σχεδόν όλο τον κόσμο βρίσκεις την όρεξη και το ενδιαφέρον να φτιάξεις πράγματα για το Χωριό σου.  

Ο Στέλιος Βαρθολομαίος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο τοπικό συμβούλιο της Καππαριάς Άνδρου με τον Συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Θεοδόση Σουσούδη και ίσως είναι ο μοναδικός υποψήφιος που πέρα από το πρόγραμμα της παράταξής του έχει ανακοινώσει και τις προσωπικές του δεσμεύσεις για τα έργα που θα κάνει στην περιοχή του με προσωπική εργασία και την βοήθεια των συγχωριανών του. 

Ο Στέλιος Βαρθολομαίος υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος του συλλόγου ιστορικών αυτοκινήτων της Ελλάδας επί 15 συνεχόμενα έτη. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε αμέτρητους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών και στις μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως το “ΠΕΚΙΝΟ – ΠΑΡΙΣΙ” που έγινε το 1997 με τον γνωστό πλαστικό γιατρό Θ Βουκίδη. Επίσης  συμμετείχε το 2000 στο μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό γεγονός ιστορικών αυτοκινήτων “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ” με τον φίλο του από την Σικελία Franco Chirimina και από τότε κατέχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός Έλληνας που το έχει πραγματοποιήσει.  

Επιστρέφοντας στην Άνδρο συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα καλλωπισμού, βελτίωσης και εξωραϊσμού σε οποιαδήποτε περιοχή του νησιού και ιδιαίτερα στο αγαπημένο του Χωριό την Καππαριά. Εξάλλου έγινε δραστήριο μέλος και σήμερα αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου που επεμβαίνουν σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει το νησί και προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους σε ειδικές ή δύσκολες καταστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόσφατα συμμετείχαν στις ομάδες περιφρούρησης του Ράλλυ Ακρόπολις και συμμετείχαν στις ομάδες που βοήθησαν τους κατοίκους της Θεσσαλίας στις τελευταίες πρωτόγνωρες πλημμύρες.

Μέλη του Σ.Ε.Δ Άνδρου στο Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ο Στέλιος Βαρθολομαίος συμμετέχει τρέχοντας σε αγώνες βουνού σε όλες τις Κυκλάδες. Σκοπός του να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διοργανωθεί ξανά το “Andros Trail Race” που ξεχώριζε τα προηγούμενα χρόνια για την εκπληκτική διαδρομή του με εκκίνηση και τερματισμό το Κόρθι και σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε η σχετική στήριξη.

Ο Στέλιος Βαρθολομαίος στο Folegandros Sunset Race 2018
Στέλιος Βαρθολομαίος: Τι σκέφτομαι για τον τόπο μου

Για την Καππαριά μας θέλω να μοιραστείτε το όραμά μου. Μπορούμε να το υλοποιήσουμε όλοι  μαζί.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: Στο χωριό Βορινά τα κεντρικά σπίτια έχουν σοβαρό πρόβλημα αποχέτευσης, πρέπει να γίνει άμεσα κατασκευή αποχέτευσης και γιατί όχι και βιολογικός πού θα ενώσει όλους τους οικισμούς της Καππαριάς.

ΥΔΡΕΥΣΗ: ΟΙ παλαιοί σιδερένιοι σωλήνες πρέπει να αντικατασταθούν με πλαστικούς σωλήνες άμεσα..

ΠΗΓΕΣ Ο καθαρισμός των πηγών είναι απαραίτητος όπως και η επισκευή και ανάδειξη τους Μιλάμε για τις πηγές: Άνω Βάρη, Κάτω Βάρη στα Βορινά,  Καρυά Ψινάρια, στο Μεγάλο χωριό, Καπούση, Μπουρμάς, Μπουρός, Βρυσάκι στο Μωρακαίο, Αρκόβατος στο Τζέο και Άγιος Γεώργιος, Άγιος Χαράλαμπος, Κόντη στην περιοχή Πλάκας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΓΗΠΕΔΟ Το στολίδι της Καππαριάς το γήπεδο 5×5 έχει αφεθεί στη μοίρα του να αργοπεθαίνει. Εάν επισκευαστεί μπορεί να γίνουν διάφορα τουρνουά με αθλητικά σωματεία του νησιού και ομάδες από βετεράνους να γίνει μια όμορφη γιορτή όπου θα μπορούσε να τιμηθεί και διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που κατάγεται από το Μωρακαίο. Πρωτοβουλία για να διοργανωθεί ξανά το Andros Trail Race.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Η Καππαριά αριθμεί 26 περιστεριώνες, 7 νερόμυλους, 3 ανεμόμυλους οι οποίοι πρέπει  να γίνουν προσβάσιμοι και αφού ρωτηθούν και οι ιδιοκτήτες επισκέψιμοι. Το χωριό μας η Καππαριά έχει 28 εκκλησίες και ξωκλήσια καθώς και δύο ακόμη που ακούμε από μικρά παιδιά «Αιμιαλος» και «Αιντσιτας» δηλαδή Άγιος Αιμιλιανός και Άγιος Νικήτας. Με βοήθεια και του Παπα-Γιώργη βρήκαμε τα ερείπια τους. Οι πρόγονοί μας τα κληροδότησαν σε εμάς, θα μπορούσαμε να τα αναστηλώσουμε ως μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς .

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Σε κάθε οικισμό της Καππαριάς θα μπορούσαμε να έχουμε ταΐστρες για τις αδέσποτες γάτες και όχι μόνο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: Έχουμε 6 στάσεις λεωφορείων οι οποίες μπορούν να εξωραϊστούν και ως μικροί πέτρινοι περιστεριώνες  να γίνουν στολίδια στον επαρχιακό δρόμο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΩΚΙΟΤΡΥΠΑ: Η περιφέρεια Καππαριάς έχει αξιόλογες παραλίες που λίγοι τις γνωρίζουν. Μιλάμε για τις παραλίες της Πλάκας, Αμουδαριάς, Φούρνου, Ουρνός, Μελισώνα, Κούριαβλου. Τις περισσότερες από αυτές κάθε άνοιξη καθαρίζω  εθελοντικά με φίλους, η σκέψη είναι να γίνουν  προσβάσιμες είτε με μονοπάτια, είτε με χωματόδρομο. Ο δε κεντρικός δρόμος προς Πλάκα και Καλαμάκι να γίνει ασφαλτόδρομος, όσον αφορά  το σπήλαιο Φωκιότρυπα πρέπει να αναδειχτεί και να γίνει επισκέψιμο..

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΩΝ: Η Καππαριά πρέπει να είναι πάντοτε καθαρή. Ταιριάζει στην ιστορία μας και αρμόζει στην κουλτούρα μας ως Ανδριώτες. Με εθελοντική πρωτοβουλία δική μου και της οικογένειας μου κρατάμε τον οικισμό Μωρακαίο πεντακάθαρο..

ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Η Καππαριά είναι ένας πνεύμονας πράσινου της Άνδρου. Στόχος είναι η διάνοιξη δρόμου πού θα ενώσει τα Σταυριά, Κουρνούς, Μπεζέρη με το Επισκοπείο για ευνόητους λόγους..

ΘΕΑΤΡΟ: Ένα μικρό θεατράκι ετοιμάζεται στον οικισμό Μωρακαίο. Το κατασκευάζουν φίλοι με επίβλεψη δική μου και στόχος μας είναι το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνει ένα μικρό φεστιβάλ..

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: Όπως αρκετοί γνωρίζετε έχω μεσολαβήσει σέ πωλήσεις ακινήτων τόσο στους οικισμούς της Καππαριάς, Πλάκας, αλλά και όλης της Άνδρου. Ήδη στην Καππαριά έχουν εγκατασταθεί τρεις νέες οικογένειες..

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩ ΒΑΡΗ ΚΆΤΩ ΒΑΡΗ: Τα γραφικά σκαλοπάτια που θα ενώνουν την μία πηγή με την άλλη θα είναι μία πανέμορφη κατασκευή για το χωριό Βορινά και για όλη την Καππαριά.

ΚΛΑΔΟΝΟΜΗ ΔΕΝΤΡΩΝ: Κάποια επικίνδυνα δέντρα σέ ηλεκτροφόρα καλώδια σέ στέγες σπιτιών και εκκλησίας πρέπει να κλαδευτούν άμεσα και με την βοήθεια του ΣΕΔΑ..

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ :Κάποια κτήματα από δωρεές Καππαριανών προς τον Δήμο πρέπει να γίνουν εκμεταλλεύσιμα ή να πουληθούν και να έρθουν έσοδα στον Δήμο και κατ’ επέκταση στο χωριό μας. Στα ανεκμετάλλευτα κτήματα ανήκει και το πρώην κοινοτικό γραφείο που μπορεί να επισκευαστεί και να ενοικιασθεί.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΠΠΑΡΙΑΣ: Η κυκλική διαδρομή των 5 km περίπου της οποίας φύλακας/άγγελος είναι ο υπογράφων είναι από τίς πιο καλοδιατηρημένες διαδρομές της Άνδρου, ενώ έχω χαράξει σέ συνεργασία με το Andros routes κ άλλες διαδρομές πού χρειάζονται καθαρισμό και πιστοποίηση

Αυτά είναι μόνο λίγα απ΄ όσα μπορούμε να κάνουμε μαζί. Εάν με εμπιστευθείτε στις προσεχείς εκλογές και με τιμήσετε με την ψήφο σας.

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Παρασκευή 17/5 επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Στην επίσκεψη τους στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...