Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακού ξεναγού στην Παροικιά της Πάρου προκήρυξε ο δήμος Πάρου.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού πολιτιστικών διαδρομών, με χρήση φορητών συσκευών και ακουστική ξενάγηση, με σκοπό την αναβάθμιση της φυσικής πλοήγησης των επισκεπτών στον χώρο, και κατ’ επέκταση την ανάδειξη και με ψηφιακά μέσα του πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόσο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Παροικιάς όσο και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Στις πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες θα αναδειχθούν ψηφιακά, συγκαταλέγονται μία μεγάλη διαδρομή μέσα από την οποία γίνεται κατανοητή η ιστορική εξέλιξη της Πάρου και περιλαμβάνει το Ιερό Δηλίου Απόλλωνα και Άρτεμης, το Αψιδωτό οικοδόμημα, το επίσημο νεκροταφείο, το Ηρώον Αρχίλοχου-Τρεις Εκκλησιές και τα Αρχαία λατομεία.

Περαιτέρω, το έργο περιλαμβάνει πολιτιστική διαδρομή μέσω της οποίας προβάλλονται η Παναγία Eκατoνταπυλιανή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπαίθριο Ιερό – Θεσμοφόριο, το Οικιστικό συγκρότημα ελληνιστικής περιόδου στο Καστροβούνι, το Αρχαίο τείχος στις Δύο Πλάκες και το Εργαστήριο Κεραμικής.

Επίσης, μέσω των πολιτιστικών διαδρομών αναδεικνύονται η Αγορά – Μεσαιωνική πόλη, το ενετικό κάστρο της Παροικιάς, ο Ναός Αθηνάς, το Ιερό Ασκληπιού και το Ιερό Πυθίου Απόλλωνα στην Αγία Άννα.

Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 20η Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Συνάντηση Αντώνη Παγώνη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Πάρου: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λιμεναρχείο Τήνου: Διακομιδή 47χρονης ασθενούς στη Σύρο Την 15 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη, το πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-609 της Λιμενικής Αρχής Τήνου, κατόπιν διαταγής...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής πολιτών Θήρας για Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Η συντονιστική επιτροπή πολιτών Θήρας για Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) καλεί όλα...