Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ασημομύτης Ιωάννης Ρήγας: Ένας από τους καλύτερους Παραδοσιακούς οργανοπαίχτες των Κυκλάδων μαζί με τον Κουκά

Ασήμομύτης Ιωάννης Ρήγας του Βασιλείου

Γεννήθηκα το 1990 στο Μαρούσι Αττικής από γονείς Μυκονιάτες. Ο πατέρας μου ονομάζεται Βασίλης Ασημομύτης και η μητέρα μου Συκηνιωτη Ειρήνη από τα καντούνια και είναι το γένος Ζουγανέλη Μπαλτά.

Όταν ήμουνα επτά μηνών σε βρεφική ηλικία διαγνωστικά με σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα και ξεκίνησε Από τότες έως τα 17 μου χρόνια μία σειρά χειρουργείων. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τις δραστηριότητες μου ούτε στην εκπαίδευση μου, τελείωσα στο νησί στο τεχνικό λύκειο ως μηχανικός κεντρικής θέρμανσης.  Από μικρός παρακολούθησα μαθήματα κιθάρας και τουμπελέκι στη σχολή του κυρίου φίνις ,παράλληλα συμμετείχα και στη χορωδία.

Συμμετείχα στη χορωδία του γυμνασίου Μυκόνου. Ενώ πιο μεγάλος ,ακόμα και σήμερα συμμετέχω στη χορωδία του Γεωργίου αξιώτη. Ένα δώρο που μου έκανε ο παππούς μου, μια τσαμπούνα, μου άνοιξε καινούργιους δρόμους! γνώρισα αυτό το υπέροχο όργανο που έμαθα να παίζω και να εξασκώ ακόμα και σήμερα! Όταν ήμουν 8 ετών ξεκίνησα να συμμετέχω σε χορευτικούς συλλόγους, και τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στο χορευτικό σύλλογο των ανεμόμυλων, όπου ήμουνα ιδρυτικό μέλος, και ο πρώτος ταμίας του συλλόγου παραδίδοντας στο ταμείο πάνω από 10.000 ευρώ Με πολλά έργα και δράσεις .

Επίσης τελευταία χρόνια συμμετέχω τη χορευτική ομάδα του απολλώνιου συλλόγου μυκονιάτικη βεγγέρα με τον Αντώνη Αντωνίνη. Από το 2008 που ξεκίνησα να παίζω τσαμπούνα έχω πάει σε άπειρα Νησιά των Κυκλάδων ,σε όλη την Ελλάδα στην Ευρώπη και εκπροσώπησα την παραδοσιακή μουσική στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο του Στρασβούργου και των Βρυξελλών.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2024 εγώ και η Μαρία θα συμμετέχουμε με το σύλλογο Ορφέα στο Σικάγο, στο παγκόσμιο συνέδριο παραδοσιακών ελληνικών χορών στη Φλόριντα του Μαϊάμι των ΗΠΑ, παίζοντας Μυκονιατικους σκοπούς και αναδεικνύοντας τα μυκονιάτικα χοιροσφάγια, Όπως επίσης θα κόψουμε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Σικάγο της Αμερικής με τραγούδια και χορούς από Νησιά των Κυκλάδων.

Από το 2010 είμαι συνταξιούχος του οπεκα. Ενώ το 2018 γράφω τραγούδια στο YouTube. Είμαι μέλος του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων ,και είχαμε αναλάβει πολλές δράσεις στον Πειραιά και στα νησιά.

Είμαι από τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους σε μικρή ηλικία που συμμετείχαν το 2010 στις αυτοδιοικητικές εκλογές με 39 τιμητικούς ψήφους απτό μυκονιάτικο λαό. Επίσης τότε συμμετείχα στην νεανική δράση Μυκονιατών, μία ομάδα η οποία ήθελε να αλλάξει το σύστημα του νησιού ,που ήθελε τους νέους να αθλούνται και να είναι ενεργοί πολίτες.

Σε μια καθημερινότητα μιας κλειστής κοινωνίας που είναι η Μύκονος!!! Είμαι για τριτη φορά κατεβαίνω σε αυτοδιοικητικές εκλογές στο τόπο που μεγάλωσα… και έχω μεγαλύτερες προσδοκίες!!! αυτή την φορά στην κοινότητα Μυκόνιων με δημαρχο των Κωνσταντίνο Κουκά!!! Επιλέγω να συμμετέχω στο συνδυασμό πρωτοβουλία δρασης !!!

Γιατί πιστεύω στον Κωνσταντίνο Κούκα ,έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται σε όλους με ευγένεια, επιδεικνύοντας πολιτική συνέπεια και ήθος κάτι που εκτιμώ πολύ!!!

Τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και τις αδύναμα κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του νησιού μας!!! θεωρώ ότι έχει συμβάλλει στα μέγιστα στον τομέα του πολιτισμού στο νησί!!! Θα ήθελα λοιπόν και εγώ να βοηθήσω αυτήν τη φορά στην κοινότητα Μυκόνου, και τους τοπικούς επιχειρηματίες που βάλλονται από την οικονομική κρίση για την ακρίβεια.

Για ένα ακόμα καλύτερο αύριο του νησιού μας !!! Θέλω να υπηρετήσω την κοινότητα Μυκόνου, και να αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα της με συνέπεια και ευθύνη!!! Πάμε ξανά να κάνουμε τη Μύκονο πρωταγωνίστρια . Με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Κούκα και το συνδυασμό πρωτοβουλία δράσης!!!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...