Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος 2030: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην Τήνο που οραματιζόμαστε!

Τήνος 2030: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην Τήνο που οραματιζόμαστε!

Πριν από τέσσερα χρόνια, οι συμπολίτες μας, μας ανέθεσαν την ευθύνη να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να πάει η Τήνος μπροστά. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας, καταφέραμε να κρατήσουμε υγιή τα οικονομικά του Δήμου μας. Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό μας, αυξήσαμε τις εισπράξεις κατά 38,05%, καθώς και τις πληρωμές κατά 59,38%, πετυχαίνοντας -παράλληλα- υψηλή ταμειακή ρευστότητα. Όμως, κάναμε και κάτι άλλο, διασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 42,3 εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, είμαστε στην θέση να οραματιζόμαστε την Τήνο του 2030 με αισιοδοξία και ελπίδα. Αναβαθμισμένες υποδομές και μια βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτό το οποίο εγγυόμαστε.

Ας σκεφτούμε, όμως, πώς θα είναι η Τήνος όταν όλα αυτά θα έχουν υλοποιηθεί…

Ένα νησί που έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας, με ένα νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης, δυναμικότητας 10.000 κυβικών/ημέρα και με υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης. Το κεντρικό λιμάνι μας, που αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου για το νησί, είναι αναβαθμισμένο με έργα προστασίας και επέκτασης του, ενώ μια σύγχρονη μαρίνα είναι -πλέον- πραγματικότητα.

Πέραν των υποδομών, επειδή η ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται και με βιωσιμότητα, ολοκληρώθηκε η επέκταση του σχεδίου πόλεως, αλλά και η κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής (διάνοιξη δρόμων, έργα ύδρευσης , αποχέτευσης κ.α.). Παράλληλα, εφαρμόζεται ένας σχεδιασμός κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης, ελαχιστοποιώντας στο ελάχιστο τα απόβλητα. Ένας νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ενώ το νησί διαθέτει και μονάδα κομποστοποίησης. Για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων περισυλλογής απορριμμάτων, αλλά και την εξοικονόμηση δημόσιου χώρου, έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα νέων βυθιζόμενων κάδων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα ολοκληρωμένο δίκτυο έξυπνων γωνιών ανακύκλωσης λειτουργεί σε ολόκληρο το νησί.

Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του νησιού, έτσι, ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, το οποίο λειτουργεί με 24άωρες βάρδιες, καθώς και ένα αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο δημοτικό ελικοδρόμιο είναι σε λειτουργία. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία έχουν παιδική χαρά ΑμεΑ, συστήματα seatrac σε πολυσύχναστες παραλίες, αλλά και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός βρίσκονται σε άνθιση, με τους πολίτες και τους επισκέπτες να έχουν πληθώρα επιλογών, καθώς νέοι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το νησί. Για τους επισκέπτες μας, ένας πλήρης ψηφιακός τουριστικός οδηγός είναι διαθέσιμος για το νησί, ενώ σε έξυπνα παγκάκια τουρίστες και πολίτες θα μπορούν να ξαποστάσουν. Και επειδή η πράσινη μικροκινητικότητα αποτελεί προτεραιότητα, ήδη υπάρχουν ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα. Νέες παιδικές χαρές, περισσότεροι δωρεάν χώροι στάθμευσης και ένα νησί με πλήρη οδοφωτισμό.

Όλα αυτά, αποτελούν κομμάτια του παζλ της καθημερινότητας της Τήνου του 2030. Είναι μερικά μόνο για όσα εργαζόμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτή μπορεί να είναι η Τήνος στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Αυτή την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους μας, για εμάς τους ίδιους. Αποφασίζουμε αν όλα αυτά θα είναι πραγματικότητα στην Τήνο του αύριο. Γι αυτό ζητώ τη στήριξή σας για να πάμε την Τήνο πιο ψηλά από ποτέ!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...