Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Επανέρχεται στην επιφάνεια η ανάπλαση του χώρου στο κλειστό γυμναστήριο, με πρωτοβουλία Γιάννη Βρούτση

Νάξος: Επανέρχεται στην επιφάνεια η ανάπλαση του χώρου στο κλειστό γυμναστήριο, με πρωτοβουλία Γιάννη Βρούτση

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον περασμένο Μάρτιο, που είχε ως αποτέλεσμα να ταξιδέψει επί τούτου στο νησί της Αριάδνης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ήταν αυτό του γηπέδου 8×8, αλλά και της συνολικής ανάπλασης που ήθελε να πραγματοποιήσει ο Δήμος.

Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έβγαλε είδηση, καθώς ο ίδιος τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να χρηματοδοτηθεί το υπόλοιπο ποσό των περίπου 800 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο και με τα 400 χιλιάδες ευρώ που έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, να ξεκινήσει η συνολική ανάπλαση του χώρου, που αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθετη η Δημοτική Αρχή για ανάπλαση

Θυμίζουμε πως στα τέλη Μαρτίου, όπου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο και συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, είχε επισκεφθεί τη Νάξο ο κ. Λεονταρίτης.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μέσω του κ. Λεονταρίτη, είχε τονίσει πως αρκούσε το πράσινο φως από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο 8×8 έξω ακριβώς από το κλειστό γυμναστήριο «Δ. Περιστεράκης», το οποίο θα έδινε πνοή στην αθλητική κοινωνία του νησιού, αλλά και μία ανάσα, στο ήδη καταπονημένο ΔΑΚ Νάξου.

Το έργο θα το αναλάμβανε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα το παρέδιδε στον Δήμο Νάξου.

Ωστόσο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός και οι συνεργάτες του, είχαν ήδη έτοιμη μελέτη, συνολικής ανάπλασης του χώρου, που περιελάμβανε, πέρα από την κατασκευή 8×8 και άλλα συνοδευτικά έργα, που θα άλλαζαν την όψη του χώρου, άρδην.

«Παραχωρήστε το χώρο στην Περιφέρεια να φτιάξει το 8×8 τώρα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε αυτό το διάστημα και συνεχίστε μετά την ανάπλαση», τόνιζαν οι της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε μία μελέτη που είναι έτοιμη για αυτό τον χώρο. Θα προχωρήσουμε με αυτή και θα βρούμε τα χρήματα να την υλοποιήσουμε», απαντούσαν της Δημοτικής Αρχής.

Λεονταρίτης: «400 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια για την ανάπλαση»

Στο τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, η ενδιάμεση λύση βρέθηκε. Μπορεί να υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, ωστόσο η πρόταση να δοθούν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου 400 χιλιάδες ευρώ και τα υπόλοιπα μέσω κάποιας άλλης χρηματοδότησης που θα αναζητούσε ο Δήμος Νάξου, έκλεισε μία συγκέντρωση που διεξήχθη σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων.

Στο πρώτο συρτάρι της Δημοτικής Αρχής η ανάπλαση

Από τον Μάρτιο, μέχρι και αυτές τις ημέρες, πέρασαν 7 μήνες. Πολλοί θεώρησαν πως τίποτα δεν θα γινόταν και θα έμενε το θέμα στο συρτάρι, για πολλά ακόμα χρόνια.

Η χρηματοδότηση για ένα τόσο μεγάλο έργο δεν ήταν εύκολη, ωστόσο ο Δημήτρης Λιανός και οι συνεργάτες του, είχαν εκφράσει την αισιοδοξία τους, πως θα δοθεί λύση και η Νάξος θα αποκτήσει ένα πραγματικό στολίδι, με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα, ώστε ο χώρος να είναι και όμορφος και προπάντων ασφαλής.

Η επίσκεψη Βρούτση και οι επιφυλάξεις

Φθάσαμε λοιπόν στο σήμερα και στην περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, επισκέφθηκε τη Νάξο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Μία ημέρα πριν τις εκλογές, το Σάββατο, ο Γιάννης Βρούτσης πηγαίνει στον αγώνα μπάσκετ του ΑΠΑΣ Νάξου με τον Έσπερο Καλλιθέας.

Ο κ. Βρούτσης συζητάει με τον Δήμαρχο Νάξου, για το έργο της ανάπλασης και για το πόσο και ο ίδιος, επιθυμεί να γίνει ένα τέτοιο έργο στο νησί.

Έτσι τονίζει πως το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από το Υπουργείο, πάντα σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν δοθεί. Οι δύο άνδρες, συμφώνησαν να συζητήσουν εκ νέου το επόμενο διάστημα και εφόσον υπάρξει θετική εξέλιξη, να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της ανάπλασης.

Η θέση και η τοποθέτηση του κ. Βρούτση δεν ήταν επίσημη, αλλά με κάθε επιφύλαξη, ωστόσο όπως τόνισε και ο κ. Λιανός, αμφότεροι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος και πολυπόθητος στόχος.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...