Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ευχαριστήριο της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών για την γιορτή Αγίου Αβερκίου – Γευστική δοκιμή εσοδείας 2023

Ευχαριστήριο της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών για την γιορτή Αγίου Αβερκίου – Γευστική δοκιμή εσοδείας 2023

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε εκατοντάδες συμπολίτες μας στη φετινή γιορτή του Αγίου Αβερκίου, προστάτη του κρασιού, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο οινοποιείο “Canava Roussos” στη Μέσα Γωνιά. Το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης που κατέκλυσε τον χώρο του οινοποιείου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα κρασιά της φετινής εσοδείας δεκαπέντε οινοποιείων και μίας ζυθοποιίας της Σαντορίνης, να απολαύσει γευστικά εδέσματα που ετοίμασαν γνωστοί σεφ του νησιού, αλλά και να γευτεί παλαιωμένο βινσάντο από την τελευταία σοδειά οινοποίησης Vinsanto του 1979, του παππού της οικογένειας Ρούσσου, του Σπύρου Ρούσσου. Παράλληλα, η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το μουσικό σχήμα “Matronas Triο” και  τον μουσικό Γιάννη Πανταζή, οι οποίοι αναβίωσαν το εορταστικό κλίμα που παραδοσιακά συνόδευε το άνοιγμα των βαρελιών. 

Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και η συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, Εστία Πύργου Καλλίστης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και στη διαχείριση του πολυπληθούς κοινού που παρευρέθηκε στο οινοποιείο “Canava Roussos”. Συγκεκριμένα:

Τα οινοποιεία Anhydrous Winery, Gaia Wines, Οινοποιία Μπουτάρη, Kasteli Wines, Κτήμα Αργυρού, Κάναβα Ρούσσου, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Μικρά Θήρα, Οινοποιείο Α. Καραμολέγκου, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιείο Oeno Π., Οινοποιείο Χατζηδάκη, Santo Wines, Οινοποιείο Βενετσάνος, καθώς και τη Ζυθοποιία Φτέλος.

Την οικογένεια Ρούσσου και προσωπικά την Αγάπη Ρούσσου, που με πολύ χαρά δέχτηκαν να γίνει η εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο τους και μας πρόσφεραν το παλαιωμένο βινσάντο.

Τους μουσικούς του σχήματος Matronas Trio, Γιάννη Βαρβαρήγο, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Στέφανο Φίλος και τον μουσικό Γιάννη Πανταζή από το Symposion Cultural Center.

Τους σεφ Κώστα Αγγελόπουλο, Γιώργο Δόσπρα και Φάνη Μαικαντή για τα γευστικά εδέσματα τους.

Τον κ. Αντώνιο Βάλβη, που μας εξιστόρησε το παραδοσιακό άνοιγμα των βαρελιών, σε βίντεο του Νίκου Κορακάκη (https://www.nikoskorakakis.com/ ) που είναι διαθέσιμο στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο Youtube.

Τους χρυσούς χορηγούς της εκδήλωσης Vita Epsilon και Αργυρόνησος, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς μας, Hotel Ware Santorini, Gallini Hotel Villas Café, Σπύρος Δαρζέντας Αντιπροσωπεία Logistics Διανομές, Τυροφωλιά, Astron Palace Santorini, Pelican Kipos Café Wine Restaurant, Kissiras Santorini Microgreens, Voreina Gallery Suites, Aktaion Restaurant, Thalami, SantoClean Kiliakoudis Cleaning Equipment, Meze Meze Restaurant, Helensi-Enser Διαχείριση Απορριμμάτων.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Θηραϊκής Εταιρείας για την εθελοντική τους συνεισφορά, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ που πρόβαλλαν και κάλυψαν την εκδήλωση. Και φυσικά σε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, για την οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός και αφορμή για ετήσιο εορτασμό και αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Από τη Σέριφο ξεκίνησε το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Πρώτος σταθμός στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Σείστηκε” το Κουφονήσι από τα βεγγαλικά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου – Πλημμύρησε από κόσμο το νησί (pics – vid) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο κ. Αντώνης στο χθεσινό γλέντι στο χωριό του Σκαλάδου έδωσε για ακόμα μια φορά τον καλύτερο του εαυτό, χορεύοντας ζεϊμπέκικο. Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι απόλαυσαν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους στην Τήνο, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για βόλτα μετά...