Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Γονέων Θήρας σε Αντιδήμαρχο Παιδείας: “Να μας κοινοποιήσετε τα πορίσματα ελέγχων των σχολικών κτιρίων”

Ένωση Γονέων Θήρας σε Αντιδήμαρχο Παιδείας: “Να μας κοινοποιήσετε τα πορίσματα ελέγχων των σχολικών κτιρίων”

Προς Δήμο Θήρας Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Θήρας Κύριο Στεφανάκη Γεώργιο.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής σας συνέντευξης με την ιδιότητά σας ως αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Θήρας, κι αναφερόμενος σε θέματα σχετικά με τα σχολεία του νησιού μας και συγκεκριμένα στην ασφάλεια των κτιρίων τους και στην ενδεχόμενη επικινδυνότητά τους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων με μεγάλη μας έκπληξη αναφέρατε πως στα σχολεία του νησιού “έχουν πάει οι τεχνικές υπηρεσίες, έχουν κάνει αυτοψία, και δεν υπάρχει κανένα θέμα” σημειώνοντας δε πως τα περί επικινδυνότητας “λέγονται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις”. Στο ίδιο θέμα αναφέρατε πως “είναι παλιά τα σχολεία μας, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ένα σχολείο το οποίο είναι επικίνδυνο “, και ότι “όχι, δεν υπάρχει θέμα στατικότητας”.

Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε ότι ενώ έχουν γίνει αλλεπάλληλα ερωτήματα και αιτήματα, τόσο από την Ένωση Γονέων Θήρας ως θεσμικός φορέας των γονέων όσο και από τους Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων του νησιού, για τις στατικές μελέτες στα σχολικά κτήρια και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων – πορισμάτων τους , έως τώρα ουδέποτε έχουμε λάβει κάποια απάντηση ή σχετικό έγγραφο.

Με βάση τις παραπάνω δηλώσεις που επιβεβαιώνονται και στο 10ο λεπτό στο λίνκ με το βίντεο της συνέντευξης σας https://www.youtube.com/watch?v=kuaGGRJgLcQ και δεδομένης της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος, ζητούμε ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, όντας γονείς παιδιών, να μας κοινοποιήσετε τα πορίσματα των ελέγχων που όπως αναφέρατε πραγματοποιήθηκαν καθώς και τη χρονική διάρκεια που πραγματοποιήθηκαν αυτοί οι έλεγχοι.

Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε τους ελέγχους, αλλά και να ενημερωθούμε για τα πορίσματα και τι ενδεχομένως αυτά προβλέπουν και προτείνουν, γνωρίζοντας ότι το σύνολο σχεδόν των σχολικών κτιρίων της Σαντορίνης είναι κατασκευασμένα τη δεκαετία του 1960, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις προδιαγραφές των υλικών και τις τεχνικές κατασκευής τους.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, έχοντας να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών , και με τη ανησυχία μας να εντείνεται από το ότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, καθώς και με δεδομένη την ανασφάλεια που δημιουργεί η παλαιότητα των σχολικών κτιρίων του νησιού μας, αιτούμαστε να μας ενημερώσετε άμεσα για το χρόνο ,τα αποτελέσματα και τις μεθόδους των ελέγχων στους οποίους αναφερθήκατε.

Το πρόβλημα των σχολικών κτηριακών υποδομών του νησιού μας πρωτίστως , αλλά και γενικότερα ολόκληρης της χώρας έχει μετατραπεί πλέον σε διαχρονικό και άκρως αγχωτικό για το γονεïκό κίνημα στο σύνολο του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας,
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΗΡΑΣ

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...