Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

World Champion Jet: Ζήτησε και δεύτερη γραμμή των Κυκλάδων για το 2024

Το World Champion Jet αποτελεί ένα από τα κορυφαία ταχύπλοα της επιβατικής ακτοπλοΐας που έχουν ταξιδέψει στις ελληνικές θάλασσες, κοσμώντας με την παρουσία του τα νησιά των Κυκλάδων.

Ενόψει της επόμενης δρομολογιακής περιόδου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Sea Jets, αιτήθηκε και έγινε αποδεκτό στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, την εξυπηρέτηση δύο γραμμών των Κυκλάδων από το World Champion Jet.

Η μία είναι παραδοσιακή γραμμή στην οποία εκτελεί δρομολόγια τα τελευταία χρόνια το ταχύπλοο, Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Νάξου (Ίου) – Θήρας με επιστροφή.

Η δεύτερη γραμμή, με βάση πάντα την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, είναι Πειραιά – Πάρου – Νάξου με επιστροφή.

Η Sea Jets σκοπεύει να δρομολογήσει και πάλι το ταχύπλοό της την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος 2024.

Αυτό το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι ο τρόπος εξυπηρέτησης των δύο γραμμών.

Με δεδομένο ότι το World Champion Jet εκτελεί καθημερινό πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Νάξο – (Ίο) – Θήρα με επιστροφή το απόγευμα, ενδεχομένως να εξυπηρετεί τη δεύτερη γραμμή κατά την περίοδο αιχμής με απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά για Πάρο – Νάξο και επιστροφή το βράδυ.

Εκτός κι αν εκτελεί μόνο πρωινά δρομολόγια εναλλάξ και στις δύο γραμμές ή αν η Sea Jets σκοπεύει να δρομολογήσει κάποιο άλλο από τα ταχύπλοα της στη δεύτερη γραμμή.

Στις ίδιες γραμμές το Champion Jet 2 

Παράλληλα, το ταχύπλοο Champion Jet 2 έγινε αποδεκτό από το ΣΑΣ να δρομολογηθεί στις δύο γραμμές στις οποίες ταξιδεύει τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η βασική του γραμμή την οποία εξυπηρετεί την περίοδο Μαϊου έως Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει να είναι αυτό από Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και επιστροφή.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2024, αλλά και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, θα το δούμε και πάλι στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Νάξου – Θήρας, αντικαθιστώντας το World Champion Jet.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...