Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τελευταία ευκαιρία για τους υγειονομικούς – Σε αναστολή από αύριο οι ανεμβολίαστοι, τι γίνεται στις Κυκλάδες

Τελευταία ευκαιρία για τους υγειονομικούς – Σε αναστολή από αύριο οι ανεμβολίαστοι, τι γίνεται στις Κυκλάδες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω και θα εφαρμόσει την αναστολή καθηκόντων από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, και το υπουργείο Υγείας να δηλώνει έτοιμο να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιό του για τη λειτουργία των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας του ΕΣΥ.

Τα περιθώρια χρόνου έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται άνοδος στα ραντεβού που έχουν κλείσει υγειονομικοί για να κάνουν την πρώτη δόση έστω και… στο παρά πέντε. Οι εκτιμήσεις λένε πως γύρω στις οκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν τελικά σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις και της ΠΟΕΔΗΝ. Το συνολικό ποσοστό των εμβολιασμένων στον τομέα υγείας αγγίζει πλέον το 85%.

Την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα όσα είπε, αυτό περιλαμβάνει:

-Αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο. Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται.

-Όσον αφορά στο ζήτημα μισθοδοσίας στον δημόσιο τομέα, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών 15ημέρου, είπε ότι θα υπάρχει επιστροφή του μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

-Τόνισε τέλος ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας όταν και εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν, είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Στα νησιά των Κυκλάδων τα δεδομένα είναι περίπου ίδια με τον πανελλαδικό μέσο όρο, μιας και το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζόμενων στον τομέα υγείας υπολογίζεται περίπου στο 90%. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας των νησιών μπορεί να είναι λίγοι, ωστόσο υπάρχει ένα υπαρκτό νούμερο έστω και μικρό, το οποίο θα οδηγηθεί σε αναστολή εργασίας από αύριο.

Η άμεση αναπλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, μιας και όπως είναι γνωστό στα νησιά των Κυκλάδων το πρόβλημα της στελέχωσης των μονάδων υγείας είναι οξύτερο σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας.  

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευελπίδων κατέθεσε νωρίτερα σήμερα παράσταση υποστήριξης κατηγορίας ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένος κατά του Κωνσταντίνου Φλώρου. «Η δίωξη είναι σε βαθμό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Θήρας: «Αλήθειες και ψέματα για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας: Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε διημερίδα στην Πάρο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης Χρηστιάννα Πάπιτση Σε διημερίδα που διοργανώθηκε στην Πάρο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε διημερίδα στην Πάρο για τον Βιώσιμο Τουρισμό η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης Χρηστιάννα Πάπιτση Σε διημερίδα που διοργανώθηκε στην Πάρο, το Σάββατο...