Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Ποιες ΔΕΥΑ οδεύουν προς συγχώνευση – Έρχεται ΔΕΥΑ Ν. Αιγαίου;

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο «γύρος» των επίσημων τοποθετήσεων για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το νομοσχέδιο που θα δημοσιοποιηθεί εντός Δεκεμβρίου, θα προβλέπει την απορρόφηση ΔΕΥΑ από τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και την δημιουργία 13 νέων περιφερειακών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, δημιουργούνται οι «Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης» και θεσπίζεται μηχανισμός μη δημιουργίας νέων χρεών.

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μεταξύ άλλων, επιχειρείται η δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές (πιθανόν Περιφέρεια).

Οι νέες επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΡΑΑΕΥ, σε ό,τι αφορά στην τιμολόγηση των υπηρεσιών τους.

Έρχεται ΔΕΥΑ Ν. Αιγαίου για τα νησιά; 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες και εφόσον οι συγχωνεύσεις προχωρήσουν σε επίπεδο Περιφερειών, δεν αποκλείεται να δούμε στην πράξη κάποιο αντίστοιχο μοντέλο όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια με τους ΦΟΔΣΑ.

Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα οι ΔΕΥΑ που λειτουργούν στους Δήμους οι οποίες ανήκουν στην Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης είναι οι παρακάτω:

ΔΕΥΑ Σύρου

ΔΕΥΑ Πάρου

ΔΕΥΑ Μυκόνου

ΔΕΥΑ Θήρας

ΔΕΥΑ Ρόδου

ΔΕΥΑ Κω

ΔΕΥΑ Καλύμνου

ΔΕΥΑ Σύμης

Αν συγχωνευθούν οι παραπάνω ΔΕΥΑ, θα δημιουργηθεί ένα σχήμα σε επίπεδο Αιγαίου, στο οποίο πάντως θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα νησιά που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ.

Εν αναμονή των τελικών εξελίξεων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και εντός του Δεκεμβρίου θα ξεκαθαρίσει η οριστική εικόνα για την ανασυγκρότηση των ΔΕΥΑ.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ανάμεσα στους 4 παραδεισένιους προορισμούς που προτείνουν οι Financial Times η Αντίπαρος (vid) Ανάμεσα στους 4 παραδεισένιους προορισμούς που προτείνουν οι Financial Times στους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύμφωνα με την Blue Star Ferries, το πλοίο Blue Star Paros θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνάντηση του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας με τον Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο Με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ. Νομικού πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Χώρα Νάξου: Κλείνει τμήμα της παραλιακής οδού λόγων των έργων – Αμφιδρόμηση τμήματος του δρόμου ΘΕΜΑ: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ...