Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος: Διαγωνισμός για την πλήρη αναβάθμιση της Σχολής Καλών Τεχνών

Η Δ/νση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού, δημοσίευσε την περίληψη διακήρυξης του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην μελέτη και κατασκευή της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων, του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου (ΠΕΣΚΤΠΤ).

Η Σχολή σήμερα λειτουργεί σε οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί, εντός ορίου του παραδοσιακού οικισμού Πάνορμος (Πύργος), ενώ η επέκτασή της θα γίνει σε όμορο οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού. Προβλέπεται η διατήρηση δύο εκ των υφιστάμενων κτιρίων, του κτιρίου Κ1, εμβαδού 199,65 τμ, που παραμένει ως εργαστήριο ζωγραφικής και αποθήκη, και του κτιρίου Κ2, εμβαδού 122,27 τμ, που μετατρέπεται σε χώρο συσσιτίου με προσθήκη ενός υπογείου για την χωροθέτηση των Η/Μ εγκαταστάσεων, εμβαδού 23,07 τμ.

Στο νέο οικόπεδο γίνεται η χωροθέτηση δύο νέων κτιρίων εκπαιδευτικών χρήσεων, του κτιρίου Κ3, εμβαδού 1.577,94 τμ. όπου στεγάζονται τα εργαστήρια επεξεργασίας μαρμάρου, αίθουσα κόφτη, σιδηρουργείο-χυτήριο, ξυλουργείο και εργαστήριο εκμαγεύσεων και του κτιρίου Κ4, εμβαδού 859,07 τμ., όπου στεγάζονται εργαστήριο γλυπτικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αρχιτεκτονικού σχεδίου, βιβλιοθήκη και γραφεία διοίκησης. Τα δύο νέα κτίρια δημιουργούν με τη χωροθέτησή τους μια νέα πλατεία, την πλατεία των μαρμάρων.

Ο προς διαμόρφωση περιβάλλοντας χώρος καταλαμβάνει συνολικά επιφάνεια εμβαδού 2.660,25 τμ. και περιλαμβάνει τους απαιτούμενους υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χώρους πρασίνου και διαδρομές κίνησης. Τόσο τα κτίρια όσο και ο περιβάλλον χώρος τους έχουν μελετηθεί με τρόπο που εξασφαλίζεται η καθολική προσβασιμότητα σε ΑμεΑ. Για την υλοποίηση των ανωτέρω θα εκτελεστούν οικοδομικές και Η/Μ εργασίες.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 6,9 εκ. ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης από την ημερομηνία της υπογραφής είναι 425 ημέρες.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το υπουργείο Πολιτισμού, με πόρους που προέρχονται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ 014) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και με πόρους που προέρχονται από το Εθνικό ΠΔΕ.

Το ποσό χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται σε 6.900.000,00 € και το ποσό χρηματοδότησης του Εθνικού ΠΔΕ ανέρχεται σε 1.656.000,00 €. Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έκπτωση 50% στους υποψήφιους φοιτητές και από την Golden Star Ferries Η GOLDEN STAR FERRIES, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να επιβραβεύσει...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στον αν. Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς Ο Δήμαρχος Τήνου ΠαναγιώτηςΚροντηράς, συναντήθηκε για μια ακόμη φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Fast Ferries: Έκπτωση 50% στους υποψήφιους φοιτητές H FastFerries στέκεται δίπλα στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2024 για την εισαγωγή...