Τα τρίγωνα Πανοράματος, αυτό το τραγανό και βουτυράτο «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό με το φύλλο και την κρέμα ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του οδηγού γευσιγνωσίας της Taste Atlas, μετά την γλυκιά τάρτα Pastel de Belém της Πορτογαλίας. Μάλιστα την 5η θέση κατέλαβε ένα ακόμη ελληνικό γλυκό: Τα πιταράκια της Μήλου, αυτή η εντυπωσιακή κυκλαδίτικη συνταγή.
Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση μέσα σε λίγα 24ωρα για τη χώρα μας, καθώς πρόσφατα ο ίδιος οδηγός είχε αναδείξει 3η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο την ελληνική, πίσω από την ιταλική και την ιαπωνική.
Το γλυκό που έχει την πρωτιά
Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πορτογαλικά Pastel de Belém. Πρόκειται για μια πορτογαλική ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα, και συγκεκριμένα μόλις στην 5η θέση, βρίσκονται τα πιταράκια της Μήλου. Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό γλύκισμα με φύλλο ή ζύμη που μπαίνει στη λίστα.
Τα πιταράκια της Μήλου πρόκειται για το παραδοσιακό έδεσμα του νησιού. Ο λόγος για τα γλυκά και όχι τα αρμυρά πιταράκια τα οποία παρασκευάζονται με ζύμη ζαχαροπλαστικής και γέμιση από τυρί μυζήθρα, ζάχαρη, αυγά και κανέλα.