Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Διαγωνισμός για μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής ανέργων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προκηρύσσει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ενέργειες Συμβουλευτικής και Κατάρτισης ανέργων», στο πλαίσιο της πράξης «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 968.000 ευρώ. Οι ενέργειες – δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προτεινόμενης Πράξης αφορούν 400 άνεργους στο Νότιο Αιγαίο (ειδικότερα στις Κυκλάδες) και συνοπτικά είναι οι εξής:

– Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής:

▪ Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ωφελούμενους μέσω ατομικών συνεδριών (4 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).

▪ Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών δικτύωσης των ανέργων με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, παρακολούθησης και μεταπαρακολούθησης της πρακτικής άσκησης των ανέργων (6 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).

– Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης προς τους ωφελούμενους:

Αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης / επανακατάρτισης ανέργων στο Νότιο Αιγαίο (ειδικότερα στις Κυκλάδες), προσανατολισμένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο επιβάλλει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες συνδέονται με την Πράσινη και τη Γαλάζια Οικονομία (Green & Blue Skills) και της αποδοχής των ΑΠΕ στις Κυκλάδες, καθώς και ως απάντηση στις αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή Οικονομία εξαιτίας της σταδιακής απολιγνιτοποίησης της χώρας.

Προτεραιότητα της Πράξης είναι η απόκτηση γνώσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων στους τομείς των πράσινων και γαλάζιων επαγγελμάτων σε πλήρη εναρμόνιση με το «Σύμφωνο για τις Δεξιότητες», τη διάγνωση αναγκών και τον CEDEFOP καθώς και με το ν.4921/2022 «Δουλειές Ξανά».

Η συνολική διάρκεια των θεματικών σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης είναι 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 100 ώρες πρακτικής άσκησης (μέσω on the job training ή/και case studies). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριανταέξι (36) μήνες από την υπογραφή της.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη με δικαίωμα κατάθεσης προσφορών μέχρι 2 Φεβρουαρίου 2024.

epimelitirio

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα ταξίδια του στα νερά του Αιγαίου ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταχύπλοο της Sea Jets, Champion Jet 3, το οποίο αποκτήθηκε το 2023 από...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια – Η «Ελένη» στον μαγικό κόσμο των μικρών ανατολικών Κυκλάδων Η εκπομπή του Mega, «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη και ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διαβάστε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Εγκαινιάζεται η νέα σεζόν στην κρουαζιέρα με την άφιξη του “VASCO DA GAMA” Αύριο 21 Μαΐου, το κρουαζιερόπλοιο VASCO DA GAMA με σημαία...