Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε μια επιλογή εξαιρετικών ξενοδοχείων που ανοίγουν τις πόρτες τους, το καθένα από τα οποία προσφέρει μια μοναδική γοητεία που θα μπορούσε να βάλει σε πειρασμό τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν έναν προορισμό αποκλειστικά και μόνο για την εμπειρία του ξενοδοχείου. Ανάμεσα σε μια πληθώρα καινούργιων εγκαταστάσεων ξεχωρίζει και ένα ξενοδοχείο, ένα resort, σε ένα φημισμένο για την χώρα του νησί για το φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Στη λίστα του East Bay Times ξεχωρίζει το Gundari Resort στη Φολέγανδρο που είναι ο ορισμός του ησυχαστηρίου, με τις διάσπαρτες ελιές να σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο δικό σου εξοχικό, στο δικό σου κτήμα και έχει όλο τον χρόνο του κόσμου να διαβάζεις, να σκέφτεσαι, να γράφεις, να ατενίζεις και να απολαμβάνεις μια αισθητική απλότητας που όλα συνυπάρχουν αρμονικά.

1. Matca, Τρανσυλβανία (Ρουμανία)

 

Το Matca είναι ένα πολυτελές καταφύγιο που βρίσκεται στα Καρπάθια όρη κοντά στο Brașov. Το όνομά του, που σημαίνει «βασίλισσα μέλισσα», αποτίει φόρο τιμής στην αποικία μελισσών του ξενοδοχείου και στην πλούσια μελισσοκομική παράδοση της Τρανσυλβανίας. Το ξενοδοχείο αποπνέει τοπικό πνεύμα μέσα από τη διακόσμησή του, με χειροποίητα ξύλινα έπιπλα και παραδοσιακά χαλιά.

2. Hotel Maria, Ελσίνκι (Φινλανδία)

Καταπολεμώντας το σκοτάδι του φινλανδικού χειμώνα, το Hotel Maria άνοιξε στις 15 Δεκεμβρίου και είναι ένας φάρος σύγχρονης πολυτέλειας. Τοποθετημένο σε τέσσερα ιστορικά κτίρια που χρονολογούνται από το 1885, συνδυάζει άψογα το κλασικό και το σύγχρονο στυλ. Το ξενοδοχείο διαθέτει υπηρεσίες concierge ευεξίας, σουίτες σπα με ιδιωτικές σάουνες και μινιμαλιστική μοντέρνα αισθητική.

 

3. Hotel Casa Lucia, Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)

Το Hotel Casa Lucia, που πρόκειται να ανοίξει αργότερα τον Ιανουάριο, είναι ένα νοσταλγικό νεύμα στη χρυσή εποχή του Μπουένος Άιρες. Στεγασμένο στο ιστορικό art deco Edificio Mihanovich, το ξενοδοχείο έχει υποστεί μια μεταμόρφωση που ανταγωνίζεται τις πιο πολυτελείς εγκαταστάσεις της πόλης. Τα 142 δωμάτιά του είναι κομψά μινιμαλιστικά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να επικεντρωθούν στην εκπληκτική θέα της πόλης και του River Plate.

4. Kibale Lodge (Ουγκάντα)

Ένα νέο εγχείρημα της Volcanoes Safaris, το Kibale Lodge στο Εθνικό Πάρκο Kibale είναι ένα καταφύγιο για τους λάτρεις των χιμπατζήδων. Φωλιασμένο σε μια έκταση 150 στρεμμάτων, το Lodge προσφέρει εντυπωσιακή θέα και την ευκαιρία να παρατηρήσετε πάνω από 1.000 χιμπατζήδες και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Με πιο προσιτές τιμές από την παραδοσιακή πεζοπορία γορίλα, το Kibale Lodge αποτελεί μια δελεαστική επιλογή για τους οικοτουρίστες και τους λάτρεις της άγριας ζωής.

5. Gundari, Φολέγανδρος (Ελλάδα)

Στο γαλήνιο κυκλαδίτικο νησί της Φολεγάνδρου, το Gundari πρόκειται να αποτελέσει ένα καταφύγιο ηρεμίας και πολυτέλειας. Μακριά από την τυπική αισθητική των ελληνικών νησιών, προσφέρει μια διεθνή ατμόσφαιρα με τη φυσική παλέτα και τα υλικά του. Το ξενοδοχείο διαθέτει 25 σουίτες, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ιδιωτική πισίνα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.