Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κουφονήσια: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και αλλαγή σκυτάλης στην προεδρεία – Τι είπαν Αντώνης Κωβαίος και Κατερίνα Πρασίνου (pics)

Κουφονήσια: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και αλλαγή σκυτάλης στην προεδρεία – Τι είπαν Αντώνης Κωβαίος και Κατερίνα Πρασίνου (pics)

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς και η παράδοση της σκυτάλης, στη νέα πρόεδρο της Κοινότητας Κουφονησίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/1.

Παρουσία του Πάτερ Μιχάλη, του Αντώνη Κωβαίου νέου αντιδημάρχου, της νέας προέδρου της Κοινότητας Κουφονησίων Κατερίνας Πρασίνου, μέλη του προεδρείου αλλά και απλών κατοίκων του νησιού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της Κοινότητας Κουφονησίου, θα σηκώσουν αμέσως μανίκια, καθώς έχει προγραμματιστεί την προσεχή Τετάρτη (17/1) πρώτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου με θέμα την καταγραφή των αναγκών που έχει η κοινότητα, και να τεθούν επί τάπητος και προγραμματισμού, όλα τα ζητήματα που αφορούν τα Κουφονήσια.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Κωβαίος είπε:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Αγαπητέ μας Πάτερ Μιχάλη, αξιότιμη Πρόεδρε, Κοινοτικέ Σύμβουλε και φίλε Γιάννη, κ. Διοικητή και Υποδιοικητή του αστυνομικού σταθμού, Ιατρικό Προσωπικό, εκπρόσωποι των Συλλόγων μας και των εκπαιδευτικών βαθμίδων, φίλοι συνεργάτες μας, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τις ευχές του πάτερ Μιχάλη και την ευλογία της εκκλησίας μας και με την δίκη σας αγάπη και υποστήριξη να ξεκινήσουμε μια νέα αυτοδιοικητική διαδρομή.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, που με την εμπιστοσύνη σας και την παρουσία σας, μας τιμάτε σε αυτήν την ιδιαίτερη για εμάς και τον τόπο σημαντική στιγμή.

Μια ακόμη δημοτική περίοδο έκλεισε από το 2019 ως το 2023. Η Τρίτη στο σύνολο για εμένα και τους συνεργάτες μου και μια νέα πενταετή πλέον ξεκινάει!

Όλα αυτά τα 13 έτη παρά τις μεγάλες δοκιμασίες που ήρθαμε αντιμέτωποι, καταφέραμε με επιμονή, μεθοδικότητα και στρατηγική, να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε το σπουδαίο έργο του αείμνηστου Πολυδώρου Ψαρρού, έχοντας υλοποιήσει πολλά νέα έργα και δράσεις ζωτικής σημασίας που άλλαξαν και βελτίωσαν αισθητά τη ζωή μας !

Παρά το μικρό μέγεθος των Κουφονησίων μέσα σε έναν τεράστιο και αχανή Δήμο των 5 νησιών και των 26 Κοινοτήτων, έπειτα από επίμονους και συνεχείς αγώνες, πετύχαμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα ακόμη και από μεγαλύτερες και ισχυρότερες Κοινότητες της Νάξου.

Ήδη έχουμε Δρομολογήσει μεγάλα και σπουδαία έργα που βρίσκονται πλέον σε πολύ ώριμο στάδιο και αυτή την πενταετία θα ολοκληρωθούν.

Ενδεικτικά σας παραθέτω:

– Την αναβάθμιση – ανακατασκευή του βιολογικού καθαρισμού.

– Την δημιουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Δρόμου και την βελτίωση του οδικού δικτύου.

– Την βελτίωση – αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Παριανό.

– Την επέκταση του Τουριστικού Καταφυγίου.

– Τον Ηλεκτροφωτισμό στη Χερσαία Λιμενική ζώνη.

– Την αναβάθμιση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με τη δημιουργία Πράσινου

  Σημείου Συλλογής Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων.

– Την  ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

– Την βελτίωση των Μονάδων Αφαλάτωσης και του παραγόμενου νερού και πολλών ακόμη σπουδαίων και απαραίτητων έργων.

Αυτό που όμως θεωρείται σημαντικό και αποτελεί βασική μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με την αγαπητή πρόεδρο που από σήμερα αναλαμβάνει και τους κοινοτικούς συμβούλους θα επιδιώξουμε την αισθητή αλλαγή στον τομέα της καθαριότητας και σε άλλους τομείς με πιο δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Η πενταετία που διανύουμε είναι καθοριστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του τόπου μας,  καθώς η ραγδαία Τουριστική και Πολεοδομική ανάπτυξη που βιώνουμε δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τους οποίους εάν δεν αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και δυναμικά θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του νησιού μας οδηγώντας μας σε περιπέτειες με σημαντικές επιπτώσεις.

Κρίνεται αναγκαίο να οριστούν και να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες για όλους μας και με την βοήθεια των αρμόδιων οργάνων να εφαρμοστούν ώστε να συμβάλουν στην ήπια και βιώσιμη  ανάπτυξη του ευλογημένου τόπου μας !

Με γνώμονα τα παραπάνω και αμέσως μετά την εκλογή μας διεκδικήθηκε και ήδη αναθέσαμε μέσω του δήμου Συγκοινωνιακή Μελέτη Κυκλοφορίας και Σήμανσης των Κουφονησίων για να καθοριστούν συγκεκριμένοι οδικοί κανόνες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα κριθούν απαραίτητες για την αποσυμφόρηση του οικισμού και την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του οδικού δικτύου.

Αντίστοιχοι κανόνες θα εφαρμοστούν και στους κοινόχρηστους Χώρους με σαφή ορισμό για τη χρήση και λειτουργία τους !

Τα προαναφερόμενα και ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα είναι καθοριστικά για το μέλλον και την περιοχή μας.

Σας γνωρίζω ότι ως αντιδήμαρχος και εκτελεστικό όργανο του Δήμου σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις υπηρεσιακές και θεσμικές σχέσεις που έχω αναπτύξει, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην κοινότητα, στο δήμο και κατ επέκταση στην Περιφέρεια και στην πολιτεία προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμεί και καίρια ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας !

Τέλος.  Εύχομαι από καρδιάς, στην Άξια Πρόεδρο, θερμά Συγχαρητήρια, καλή δύναμη με μια δημιουργική και επιτυχή θητεία στο δύσκολο έργο της, στο οποίο να θεωρεί δεδομένη την στήριξη μου και την αρμονική συνεργασία μας.

Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον αγαπητό φίλο και αξιότιμο απερχόμενο Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ταγκούλη, για όλα τα χρόνια της στενής μας συνεργασίας και την τεράστια προσφορά του στο νησί μας ! Επιτέλεσε σημαντικό έργο το οποίο αφήνει παρακαταθήκη και υποχρεούμαστε να το συνεχίσουμε !

Ευχαριστώ τον αγαπητό Κοινοτικό Σύμβουλο Γιάννη Συμιγδαλά που μαζί πορευτήκαμε αυτά τα 13 έτη συμβάλλοντας και εκείνος με την συνεργασία και την στάση του στην πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας !

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας, Δημοτικούς και Υπηρεσιακούς Παράγοντες, εξωτερικούς συνεργάτες και όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας και όλους τους Κουφονησιώτες ξεχωριστά για την συνεργασία, την υπομονή και την κατανόηση τους.

Σας καλώ να υποσχεθούμε ότι θα αγωνιστούμε ενωμένοι με όραμα εντιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη για το καλό όλων των κατοίκων , των φίλων επισκεπτών και τον ευλογημένο τόπο μας  !

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή θητεία

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους !

 

Η νέα πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων Κατερίνα Πράσινου, ανέφερε τα εξής:

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομαΑγαπητοί μου,

Πάτερ Μιχαήλ, κύριε Αντιδήμαρχε, Κοινοτικέ Σύμβουλε Γιάννη, κ. Διοικητή και Υποδιοικητή του Αστυνομικού Σταθμού, εκπρόσωποι των Συλλόγων μας και των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κοινοτικοί συνεργάτες, αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες.

Εύχομαι σε όλους καλή Χρονιά, Ατομική και οικογενειακή υγεία και πρόοδο.

Ξεκινώντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, που με αναδείξατε στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοτικής μας Κοινότητας και δεσμεύομαι ενώπιων σας, ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τιμήσω αυτή σας την εμπιστοσύνη και να φανώ άξια απόγονος των αείμνηστων, Μιχαήλ Ψαρρό (παππού μου), ιδρυτή της Κοινότητας μας το 1964 και του Πολύδωρου Ψαρρού (Θείου μου), του οποίου το έργο ήταν τεράστιο για την ανάπτυξη και αναμόρφωση του νησιού.

Μου δώσατε την σκυτάλη, να συνεχίσω το έργο ενός ακόμη επιτυχημένου προέδρου, του Αντώνη Κωβαίου, τον οποίο επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά του στον τόπο μας και να του εκφράσω την πεποίθηση μου, ότι θα προσφέρει στο νησί περισσότερα από την νέα του θέση, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνεχίζοντας επάξια το πολύτιμο έργο του απερχόμενου αντιδημάρχου μας, Γιάννη Ταγκούλη που είμαι σίγουρη, ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την πρόοδο του τόπου μας.
Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω όλα όσα κατάφερε ο Αντώνης Κωβαίος, θα πω μόνο πως οι επιτυχίες του ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για μένα, που θα προσπαθήσω στα πλαίσια της συνεργασίας μας, να συνεχίσω όλα εκείνα που απαιτούνται για το νησί μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Θα έχω πολύτιμο βοηθό σε αυτή την προσπάθεια, τον Γιάννη Συμιγδαλά με τον οποίο συμπορευόμαστε και συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια και έχει προσφέρει με την εμπειρία του, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του ουσιαστικό έργο στην Κοινότητα.

Επίσης καλωσορίζω τον νέο σύμβουλο, Γιώργη Βεκρή και ευελπιστώ σε μια καλή συνεργασία στην κοινή μας προσπάθεια.

Προσδοκώ στην κοινή προσπάθεια, γιατί μόνο με την κινητοποίηση όσων νοιαζόμαστε και αγαπάμε αυτό το νησί, μπορούμε να πετύχουμε αυτά που αξίζουν σε όλους εμάς και στον όμορφο τόπο μας.

Καλώ τους συνεργάτες μου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια καλή συνεργασία,
για μια επιτυχημένη πενταετία,
για έναν και μόνο στόχο,
το καλό του τόπου μας.
Καλή Χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους μας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Ν.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα ζητήματα υγείας Η κατάσταση των δομών υγείας στα νησιά μας είναι σε όλους γνωστή. Η κυβέρνηση και όσοι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμοργού είναι συνδιοργανωτής του Amorgos TrailChallenge υποστηρίζοντας οικονομικά μια σπουδαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος  που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προκήρυξη για την πλήρωση μόνιμου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αμοργού Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη 2Κ/2024 για την πλήρωση μόνιμου προσωπικού σε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην τροποποίησης παλαιότερης απόφασης προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, με θέμα τη «Σύσταση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας». Συγκεκριμένα, συστήνονται πολλά Γραφεία...