Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Αυτή είναι η κατάσταση τώρα με τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Όλο το ρεπορτάζ (pics – vid)

Νάξος: Αυτή είναι η κατάσταση τώρα με τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Όλο το ρεπορτάζ (pics – vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, στον ΧΥΤΑ της Νάξου στην περιοχή Εγγαρές.

Από το απόγευμα, η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη, όσον αφορά το μέγεθος της φωτιάς, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει ο συναγερμός.

Η ανησυχία των κατοίκων του νησιού είναι έντονη, ωστόσο όπως μας ενημέρωσε και η Πυροσβεστική, η φωτιά είναι ελεγχόμενη, καθώς θεωρείται σχεδόν απίθανο να επεκταθεί σε κάποιο άλλο σημείο.

Αυτή την ώρα, βρίσκονται στον ΧΥΤΑ άνδρες της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, για να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος στην περιοχή ενώ θα παραμείνουν στο σημείο, όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Δύσκολη η κατάσβεση του μετώπου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η κατάσβεση της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί ο χώρος να είναι ελεγχόμενος, ωστόσο αυτό το “βουνό απορριμμάτων”, συνεχίζει να καίει στο εσωτερικό του.

Παράλληλα το αρνητικό της φωτιάς στον ΧΥΤΑ, είναι η έντονη δυσοσμία που έχει διασκορπιστεί σε πολλά σημεία του νησιού και η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει για αρκετές ημέρες, ωσότου σβήσει και η τελευταία εστία.

 Άγνωστοι οι λόγοι που προκλήθηκε η πυρκαγιά

Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το γεγονός ύπαρξης εύφλεκτων δοχείων που να οδήγησαν σε έκρηξη, είναι ένας λόγος που μπορεί να οδήγησε στην εκδήλωση της πυρκαγιάς, ωστόσο από τους αρμοδίους, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το αίτιο και από ότι φαίνεται, μέχρι και την πλήρη κατάσβεσή της, δεν θα δοθεί κάποια επίσημη απάντηση.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο με τη φωτιά στον ΧΥΤΑ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα:

Δείτε το βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε το μεσημέρι προς απόγευμα στο σημείο:

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Νάξου: Δωρεάν για το κοινό η είσοδος στα μουσεία του νησιού αύριο Σάββατο Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία σε νησιά των Κυκλάδων, όπου πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις τόσο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όσο και για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, είχε ο βουλευτής Κυκλάδων...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κατάλογο με τα τρία επικρατέστερα ελληνικά νησιά που προσφέρονται για διακοπές τον Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε η δημοφιλέστερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Ιταλίας My...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αθώωση της Άννας Μαραβέλια, στελέχους του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου και δικηγόρου, η οποία δικάστηκε την Τετάρτη 15 Μάη στο Τριμελές...