Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιατί η Ίος θα είναι η «έκπληξη» του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τη Sun

Ως έκπληξη του φετινού καλοκαιριού χαρακτήρισε την Ίο η βρετανική εφημερίδα Sun, με το νησί των Κυκλάδων να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός, τα τελευταία χρόνια, πέραν των ελληνικών συνόρων.

Σημειώνοντας ότι η Ίος δεν ταυτίζεται μόνο με την ξέφρενη ζωή, ο Γιώργος Βούλγαρης, μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιητών, σημείωσε στο Action 24: «Το να μιλάει ο αρχικός τίτλος της Sun για πάρτι και νυχτερινή διασκέδαση, είναι σαν κάποιος να έχει ένα ολόκληρο βιβλίο στο χέρι του και να διαβάζει ένα μόνο από τα πολλά κεφάλαια».

«Η Ίος έχει πάρα πολλά κεφάλαια. Ναι, σχετίζεται με τη νυχτερινή διασκέδαση και με τους νέους. Έχει όμως και ένα πλήθος άλλων δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων. Έχει αρχαιολογικούς χώρους, έχει γαστρονομία, μονοπάτια, θαλάσσια σπορ, έχει πολύ ωραία μπουτίκ ξενοδοχεία, έχει πολύ ωραίες παραλίες», ανέφερε.

«Πέρα από τις πολυπληθείς και διάσημες παραλίες στο Μυλοπότα και στο Μαγγανάρι, έχει πάρα πολλές απομακρυσμένες, ερημικές παραλίες, στις οποίες μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του το καλοκαίρι», είπε.

«Το peak της κίνησης είναι συνήθως από τα μέσα Ιουνίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Όμως αμέσως μετά το Πάσχα, το Μάιο-Ιούνιο, αρχίζουμε και δεχόμαστε επισκέπτες που επιλέγουν την Ίο για να τελέσουν τους γάμους τους», τόνισε το μέλος της τουριστικής επιτροπής του νησιού, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια η τουριστική σεζόν για την Ίο έχει επιμηκυνθεί.

«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο;»

«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;» διερωτάται η εφημερίδα «The Sun» στο τέλος ενός πρόσφατου ταξιδιωτικού άρθρου που «υμνεί» το Κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου.

Ο συντάκτης του εκτενούς αφιερώματος δηλώνει γοητευμένος με τη νεανική αύρα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει το νησί, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Ιητών.

Παράλληλα, καταγράφει την προσπάθεια που γίνονται ώστε ο προορισμός να αναπτύξει και να αναδείξει τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες διαστάσεις του. Διαθέτει πληθώρα επιλογών και δραστηριοτήτων και καλύπτει απόλυτα κάθε επιλογή και γούστο με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει, τα φεστιβάλ που διοργανώνει και τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία όπως ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου, που μπορεί κανείς να θαυμάσει.

«Ίος σημαίνει ενέργεια»

Για τη «Sun», η Ίος αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ερωτευμένα ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ταξιδιώτες εκτός υψηλής σεζόν, αλλά και «empty nesters», γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει. «Ίος σημαίνει ενέργεια. Το αίσθημα ανανέωσης που προσφέρει απλόχερα το νησί, επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε και να το αναδείξουμε αναπτύσσοντας διαφορετικές πτυχές, όπως οι ειδικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο το 51ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο – Ενημέρωση του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί μας τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη σήμερα (Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου) στις 21:50, στην ευθεία Φηρών Πύργου της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του santonews.gr, που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης με στόχο την πρώιμη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νάξου και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η παρουσία του πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Σύμφωνα με την...