Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Διεκδικεί μόνιμο ελικόπτερο για διακομιδές σε Σύρο και Νάξο

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας των νησιωτών, διεκδικώντας πτητικές βάσεις ΕΚΑΒ σε νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο μετά και την γνωστή περίπτωση της Σύρου, η οποία εδώ και έξι περίπου μήνες έχει απωλέσει το προνόμιο της βάσης ελικοπτέρου που είχε για αεροδιακομιδές, μιας και στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο είχε έδρα την πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν βρίσκεται πλέον στην Σύρο και κανείς δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν και οπότε θα επιστρέψει.

Στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 20 Φεβρουαρίου, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη διεκδίκηση καθιέρωσης τεσσάρων νέων βάσεων ετοιμότητας στο πλαίσιο του νέου Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών ο οποίος προωθείται από την Πολιτική Προστασία. Τα νησιά τα οποία προτείνονται και θα διεκδικηθεί η καθιέρωση βάσεων πτητικών μέσων είναι η Σύρος και η Νάξος από πλευράς Κυκλάδων, ενώ αντίστοιχα για τα Δωδεκάνησα, προτείνονται η Ρόδος και η Κως.

Αμέσως μετά τη λήψη απόφασης, αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, προκειμένου να διεκδικηθεί σθεναρά η δημιουργία μόνιμων βάσεων του ΕΚΑΒ στα παραπάνω νησιά και να ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών, στο πλαίσιο της έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών. 

Στο μεταξύ, για την περίπτωση της Σύρου επίκειται το προσεχές διάστημα συνάντηση του δημάρχου, Αλέξη Αθανασίου με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε να ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση της πτητικής βάσης, μετά την πολύμηνη απώλεια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν κατατεθεί και ερωτήσεις στη Βουλή από αρκετούς βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι η Σύρος αποτελεί στρατηγικό νησί στο Αιγαίο για τη λειτουργία μόνιμης βάσης του ΕΚΑΒ. Μένει να δούμε αν ευοδωθεί και στην πράξη η δήλωση του υπουργού.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Η Πρώτη Ανάσταση – Ανάστα ο Θεός, κρίνον την γην | Σείστηκε η Μητρόπολη! (pics – vid) Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο το πρωί, έγινε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης διάλεξαν την Μύκονο για να περάσουν το φετινό Πάσχα. Η κάμερα του Mykonos Live TV τους απαθανάτισε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (vid) Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...