Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά με τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση με θέμα την αναβίωση των “Τηνίων”

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά με τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση με θέμα την αναβίωση των “Τηνίων”

Δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά για αναβίωση των Τηνίων από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες σε συνάντηση στο Υπουργείο!

Μια ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συνάντηση είχε στην πρωτεύουσα ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Με τον κ. Βρούτση συζητήθηκαν πλήθος αθλητικών θεμάτων που αφορούν στο νησί μας, με κοινό μας γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση της αθλητικής κουλτούρας στις νέες γενιές .

Προηγήθηκε της συνάντησης εργασίας, επιστολή του κ. Κροντηρά με θέμα την αναβίωση των “Τηνίων” η οποία όπως ήταν αναμενόμενο έτυχε θερμής υποστήριξης από πλευράς του Υπουργού και Βουλευτή Κυκλάδων.

Στην συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στο υπουργείο μεταξύ του Δημάρχου Τήνου και του αναπληρωτή Υπουργού συζητήθηκαν διεξοδικά οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή στο νησί των “Τηνίων”.

Ο κ. Βρούτσης έκανε με χαρά δεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και συζητήθηκαν λεπτομέρειες γύρω από το τρόπο που θα επανέλθει η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην ιστορία του νησιού .

Τα Τήνια 1895 είναι ένα γεγονός τεράστιας αθλητικής και εθνικής σημασίας.

Υπήρξαν οι πρώτοι Πανελλήνιας εμβέλειας επίσημοι αθλητικοί αγώνες του Ελληνικού Κράτους.

Αποτέλεσαν την τελική πρόβα για τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους (1896 άνοιξη).

Πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο το τριήμερο 15, 16, 17 Αυγούστου 1895 στα πλαίσια της μεγάλης Εθνικοθρησκευτικής Εορτής της Μεγαλόχαρης (και οι αθλητικοί αγώνες κατά την αρχαιότητα ήταν αγκιστρωμένοι από θρησκευτικές τελετές και εορτές).

Τους παρακολούθησαν χιλιάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει το νησί από όλα τα μέρη της ελεύθερης αλλά και της αλύτρωτης Ελλάδας.

Επελέγη η Τήνος ακριβώς λόγω της τεράστιας προβολής που είχε του Ι. Ίδρυμα και επειδή το Ίδρυμα προσέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την πραγματοποίησή τους.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι εκδηλώσεις αυτές πλέον να καθιερωθούν ως θεσμός και να υλοποιούνται στο νησί μας κάθε Ολυμπιακή χρονιά.

Το αίτημα έγινε δεκτό από πλευράς του κ. Βρούτση και έτσι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως μετά από δέσμευση του υπουργού η ιστορική αθλητική γιορτή για το νησί μας θα αναβιώσει με στόχο να αποτελέσει μεταξύ άλλων σημαντικό μέσο προβολής για την Τήνο.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Σείστηκε” το Κουφονήσι από τα βεγγαλικά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου – Πλημμύρησε από κόσμο το νησί (pics – vid) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο κ. Αντώνης στο χθεσινό γλέντι στο χωριό του Σκαλάδου έδωσε για ακόμα μια φορά τον καλύτερο του εαυτό, χορεύοντας ζεϊμπέκικο. Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι απόλαυσαν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους στην Τήνο, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για βόλτα μετά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με δυνατή βροχή και αέρα έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στην Μύκονο. Ο άσχημος καιρός δεν πτόησε τους πιστούς που μαζεύτηκαν στις εκκλησίες για να...