Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Όσα θέλετε να ξέρετε για το Νοσοκομείο Νάξου | Πόσα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν το 2023, ποιο το προσωπικό αυτό το διάστημα

Όσα θέλετε να ξέρετε για το Νοσοκομείο Νάξου | Πόσα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν το 2023, ποιο το προσωπικό αυτό το διάστημα

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου, στη συνάντηση για τη βελτίωση των δομών υγείας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, η ομιλία της Αναπληρώτριας Διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, κας Καλλίτσας Φραγκίσκου.

Η κ. Φραγκίσκου αναφέρθηκε για το πλήθος των περιστατικών που καλέστηκε να αντιμετωπίσει όλο το 2023 το Νοσοκομείο Νάξου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ΓΝ-ΚΥ Νάξου, εκτός από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού της Νάξου, εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί φυσικά και επισκέπτες των γύρων νησιών.

Το 2023 εξετάστηκαν στα Επείγοντα 17.407 ασθενείς και επισκέφθηκαν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία 16.416 ασθενείς.

Διενεργήθηκαν 216.322 εργαστηριακές αναλύσεις, πραγματοποιήθηκαν 22.475 ακτινογραφίες, 2.404 υπέρηχοι, 323 αξονικές τομογραφίες, 1.395 μαστογραφίες, 186 μεταγγίσεις αίματος και 838 τρίπλεξ καρδιάς.

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για το έτος 2023, είχαν τακτική παρακολούθηση 24 Αιμακαθαιρόμενοι ασθενείς από τη Νάξο, την Αμοργό, την Ίο, τη Σχοινούσα και την Πάρο.

Συνολικά διενεργήθηκαν 3.144 συνεδρίες αιμοκάθαρσης και 36 συνεδρίες αιμοπροσρόφησης.

Σε θάλαμο της παθολογικής κλινικής έχουν τοποθετηθεί 2 μηχανήματα αιμοκάθαρσης και εκεί αντιμετωπίζονται νοσηλευόμενοι ασθενείς που χρήζουν υποστήριξης με εξωνεφρική κάθαρση, οι ασθενείς που χρήζουν απομόνωσης και τα επείγοντα περιστατικά, ώστε να μην διαταράσσεται το τακτικό πρόγραμμα της ΜΤΝ και να μην διακινδυνεύται η ασφάλεια των ασθενών.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Το 2023 ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνταν για τη λειτουργία του άσηπτου χειρουργείου (προμήθεια χειρουργικών εργαλείων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συντήρηση υφιστάμενου εξοπλισμού, εκπαίδευση προσωπικού).

Στις 8/6/2023 ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο και στις 5/9/2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη χειρουργική επέμβαση, Ολική υστεροκτομή μετά των εξαρτημάτων από τον κ. Πατσούρα.

Ακολούθησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται γυναικολογικές καθώς και ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις από τους ιατρούς του Ορθοπεδικού τμήματος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα, ημιολικές αρθοπλαστικές ισχύου, κάταγμα άνω και κάτω άκρων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αυξηθεί. Υπηρετούν αυτή τη στιγμή 33 ειδικευμένοι και 3 αγροτικοί ιατροί, 54 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία, 20 άτομα ως παραϊατρικό προσωπικό, 29 άτομα στη Διοικητική Υπηρεσία.

Το σύνολο του προσωπικού σήμερα ανέρχεται στα 139 άτομα.

Το 2023 προστέθηκαν στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου:

Συνολικά την τελευταία τετραετία προκηρύχθηκαν 9 θέσεις μόνιμων ειδικευμένων ιατρών και καμία προκήρυξη δεν απέβη άγονη. Στο νοσοκομείο Νάξου ήρθαν και 2 ιατροί με μετάταξη από άλλα νοσοκομεία. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μία ακόμα διάκριση για ένα ελληνικό νησί ήρθε από ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού. Πρόκειται για το νησί της Κίμωλου, βόρεια της Μήλου στις Κυκλάδες,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το F/B Anemos εισέρχεται στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου ερχόμενο από Κίμωλο και Μήλο. Ο Cpt. Μανώλης Τρασάνης πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Πάρου, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στελέχωσης, ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...