Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Κύθνου: Εξασφάλισε την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά και Λαύριο

Δήμος Κύθνου: Εξασφάλισε την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά και Λαύριο

Ο Δήμος Κύθνου εξέδωσε ανακοίνωσε, γνωστοποιώντας όλες τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο νησί, η πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση που είχε ποτέ με Πειραιά και Λαύριο.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Η σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά έχει πολλαπλά οφέλη για την Κύθνο. Ο Δήμος Κύθνου δεν θα επέτρεπε ποτέ την ακτοπλοϊκή περιθωριοποίηση του νησιού μας. Αντίθετα, με μια σειρά από συνδυαστικές ενέργειες καταφέραμε θεσμικά να εξασφαλίσουμε για το επόμενο διάστημα την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ενδοχώρα (Πειραιά και Λαύριο) που είχαμε ποτέ, καθώς το καλοκαίρι θα προσεγγίζουν 8 διαφορετικά πλοία στο νησί μας.

Κάποιες από τις ενέργειες αυτές ήταν:

Τον Δεκέμβριο του 2023 αποστείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στις 22 του ίδιου μήνα συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους φορείς

Έπειτα, μετά από πρωτοβουλία των Δημάρχων Κύθνου και Μήλου κ. Μικέλη Εμαννουήλ και έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του κ. Γαρδέρη Σταμάτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των δημάρχων των νησιών Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Κίμωλου, Μήλου, Σίκινου και Φολεγάνδρου όπου και συζητήθηκε το ακτοπλοϊκό ζήτημα.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κύθνου είχε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό και επιτελικούς θεσμικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό για το νησί μας.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως αν και αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι η Κύθνος θα έχει ελάχιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι υπεύθυνοι φορείς δεν έχουν αναρτήσει ακόμα πλήρως τα συνολικά δρομολόγια από τον Πειραιά. Αυτό αναμένεται να γίνει όμως τις επόμενες ημέρες. Η καθυστέρηση στην ανάρτηση των δρομολογίων οφείλεται σε προβλήματα που προκύπτουν κατά την διανομή των πλοίων και στην χρονοτριβή που προκαλούν οι ενστάσεις που γίνονται. Ο Δήμος παράλληλα προσπαθεί να λύσει και αυτό το πρόβλημα, ώστε τα δρομολόγια από εδώ και στο εξής να αναρτούνται πιο έγκαιρα.

Συνοψίζοντας: το προσεχές διάστημα θα αναρτηθούν τα συνολικά δρομολόγια από τον Πειραιά που θα δείχνουν και την πραγματική εικόνα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος Κύθνου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε αναφέρει ρητά πως αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς την Κύθνο θα αντιδράσει ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ακόμα πιο δραστικά, ακόμα πιο αποφασιστικά καθώς πλέον η Κύθνος είναι ένα νησί που όλοι το σέβονται, ένα νησί που κανείς πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, αλλά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

H SKY express μετέφερε και φέτος το Άγιο Φως στη Μύκονο Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Μυκόνου το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πόλος έλξης στη Σέριφο ο Ματίας Αλμέιδα Στο νησί της Σερίφου βρίσκεται για το Πάσχα, Ματίας Αλμέιδα. Η προσωρινή διακοπή της Super League ήταν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο για το Πάσχα ο Σαντιάγκο Εσε – Οι φωτογραφίες με Θοδωρή Χαβδούλα και… Ζοάο Καρβάλιο Μετά τη νίκη επί της Αστον Βίλα...