Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α΄Βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Α΄Βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Με Α΄Βραβείο στην κατηγορία των Σποτ, διακρίθηκε το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», με το Σποτ «Τα καραβάκια της ελπίδας»,  που δημιούργησε η Γ1 τάξη στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου.

Η Βράβευση

Η Εκδήλωση Βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν έγινε στην Κύπρο στις 23 Απριλίου και ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Νάουσας ταξίδεψε στη μεγαλόνησο για να παραστεί στη Βράβευση, που έγινε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία της Υπουργού Παιδείας της Κύπρου, των πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου, και άλλων αξιωματούχων και στελεχών της Εκπαίδευσης Ελλάδας και Κύπρου.  Στην Εκδήλωση παρέστησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορα Σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, των οποίων τα έργα (εικαστικά, ψηφιακά, ποίηση, τραγούδι και άλλα) διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό. 

Με την ευκαιρία του ταξιδιού τους για την βράβευση, η οποία ήταν τιμή τόσο για το Γυμνάσιο Νάουσας όσο και για την Πάρο, οι μαθητές μας γνώρισαν σημαντικά μέρη, μνημεία και αξιοθέατα της Κύπρου. Στο ταξίδι αυτό, που ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές, τους συνόδευσε η καθηγήτριά τους Μπέτη Μπιζά, με την οποία συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Σποτ. Πολύτιμοι οδηγοί στην ξενάγησή τους στην Κύπρο ήταν ο κύριος Ανδρέας Βασιλειάδης, Κοινοτάρχης του κατεχόμενου χωριού «Άγιος Γεώργιος» Κερύνειας, η κυρία Ήρα Μαυρομμάτη, π. Διευθύντρια Προδημοτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, η κυρία Άντρη Χρυσοστόμου, εκπαιδευτικός, και άλλοι Κύπριοι, που συγκίνησαν την παριανή αποστολή  με την αγάπη και την μοναδική κυπριακή φιλοξενία τους.

 Μέρος των εξόδων του ταξιδιού καλύφθηκε από τις ευγενικές χορηγίες των: Σκανδάλης  – Οικοδομικά Υλικά, Ραγκούσης  – Αρτοποιεία, Χαμηλοθώρης – Αρτοποιεία, Νιφλής – Φωτογραφείο, και Γαρυφαλλιά Σαγκριώτη, τους οποίους το Γυμνάσιο Νάουσας ευχαριστεί θερμά.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Παρασκευή 17/5 επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Στην επίσκεψη τους στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...