Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Open Day: Περιηγηθείτε στο One&Only Kéa Island

Η τοπική κοινότητα καλείται να γνωρίσει από κοντά το One&Only Kéa Island
στις 14 Μαΐου, λίγο πριν καλωσορίσει τους πρώτους του επισκέπτες.

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από έναν σαγηνευτικό κόλπο στη δυτική ακτή του νησιού της Κέας, το πολυαναμενόμενο One&Only Kéa Island είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του. Ενόψει της πρώτης σεζόν, το resort ανοίγει τις πύλες του στις 14 Μάϊου για την τοπική κοινότητα για να περιηγηθεί και να το εξερευνήσει.

Το Open Day δίνει την ευκαιρία στα μέλη της τοπικής κοινότητας να δουν από κοντά το ολοκαίνουριο θέρετρο, το οποίο συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό του βραβευμένου αρχιτέκτονα John Heah με κομψά τοπικά υλικά και απομονωμένους χώρους με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η One&Only αποτελεί μία εκπληκτική συλλογή από μοναδικά στο είδος τους θέρετρα που συναντώνται στους πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου. Το One&Only Kéa Island έρχεται να εισάγει τους επισκέπτες στη μαγεία και τη φυσική ομορφιά του Κυκλαδίτικου νησιού της Κέας.

Ένα θερμό καλωσόρισμα

Στις 14 Μάϊου η ομάδα του One&Only Kéa Island θα καλωσορίσει στο θέρετρο μέλη της τοπικής κοινότητας, έχοντας σχεδιάσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Οι πύλες για το κοινό θα ανοίξουν στις 08:30 το πρωί, με την ομάδα του θέρετρου να συνοδεύει τους επισκέπτες στο κομψό περιβάλλον της βεράντας του κεντρικού εστιατορίου Atria, όπου θα σερβίρεται καφές, δροσιστικοί χυμοί και smoothies από τοπικούς παραγωγούς.

Οι σαρανταπεντάλεπτες ξεναγήσεις στο θέρετρο θα πραγματοποιηθούν  μεταξύ 9-10 π.μ., 10-11 π.μ. και 11 π.μ. – 12 μ.μ., και στη συνέχεια το απόγευμα μεταξύ 5-6 μ.μ., 6-7 μ.μ., και 7-8 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο One&Only Kéa Island, να εξερευνήσουν τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τις μοναδικές βίλες του resort, αλλά και να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το θέρετρο έχει ενσωματώσει τα τοπικά στοιχεία του νησιού στον σχεδιασμό και την κατασκευή του.

Όσοι λάβουν μέρος στην Open Day, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο το θέρετρο έχει «αγκαλιάσει» την τοπική κοινότητα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, αλλά και να ενημερωθούν για τις στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς  μέχρι τις ευκαιρίες απασχόλησης που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής.

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ποτά και απεριτίφ για όλους τους επισκέπτες στο Kosmos lobby bar, για να απολαύσουν το ποτό τους με φόντο το ηλιοβασίλεμα και κάτω από τον ανοικτό κυκλαδίτικο ουρανό.

Αυθεντικές Νησιωτικές Εμπειρίες

Οι μοναδικές εμπειρίες του θερέτρου τιμούν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού, με μια σειρά από χαρακτηριστικές εμπειρίες σχεδιασμένες για να ευθυγραμμιστούν με την κληρονομιά και τις παραδόσεις της Κέας.

Από καταδύσεις στα διάσημα ναυάγια του νησιού, ανασκαφές και πεζοπορίες στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, μέχρι βραδιές τοπικών πανηγυριών, οι επισκέπτες του  One&Only Kéa Island θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές μέσα από τις εξατομικευμένες εμπειρίες.

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια μαγειρική παράδοση του νησιού, το θέρετρο υπόσχεται να αναδείξει την ιστορία της Κέας μέσα από πολυποίκιλες γαστρονομικές προτάσεις. Το κεντρικό εστιατόριο Atria, το γαλήνιο Bond Beach Club, το wine bar Épicora, το Speakeasy Incognito, το Kaiki Pool Bar, το Bond Beach Club Bar και το Kosmos Lobby Bar, διαμορφώνουν μια πολυεπίπεδη γαστρονομική εμπειρία. Κάθε χώρος έχει τη δική του ταυτότητα, και τη δική του μοναδική ουσία και ενέργεια.

Τα τοπικά βιολογικά προϊόντα, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και οι πρώτες ύλες του νησιού, αποτελούν την ιδανικότερη βάση για τα εκλεκτά εποχιακά μενού που έχει επιμεληθεί η γαστρονομική ομάδα του One&Only Kéa Island, στηρίζοντας παράλληλα έμπρακτα την τοπική οικονομία του νησιού.

Κάθε γευστική πρόταση είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να θυμίζει την ουσία του νησιού, από τους ελαιώνες μέχρι τους αμπελώνες και τις κοιλάδες από τα επιβλητικά βουνά μέχρι το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

To One&Only Spa, σε συνεργασία με την Subtle Energies, είναι σχεδιασμένο για να φέρει ισορροπία και αρμονία στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Το παραθαλάσσιο αυτό καταφύγιο θα προσφέρει signature θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το One&Only Kéa Island, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ενεργών φυσικών συστατικών.

Ένα νέο κεφάλαιο

Περισσότερο από ένα πολυτελές θέρετρο, το One&Only Kéa Island είναι μια ωδή στον Μεσογειακό τρόπο ζωής και στη φυσική ομορφιά του νησιού της Κέας. Υμνεί την τοπική γη και τις ιστορίες των ανθρώπων του παρελθόντος και του παρόντος, προσφέροντας πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέας, ενώ παράλληλα αγκαλιάζει τις παραδόσεις του νησιού και προσφέρει ένα απομονωμένο καταφύγιο στους επισκέπτες του.

Το One&Only Kéa Island είναι έτοιμο να ανοίξει πόρτες του να συστήσει στους επισκέπτες το ανέγγιχτο κυκλαδίτικο πετράδι της Κέας. Πριν από αυτό όμως, η ομάδα του One&Only Kéa Island θα υποδεχτεί με χαρά τα μέλη της τοπικής κοινότητας στον μοναδικό χώρο που έχει σχεδιάσει.

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Παρασκευή 17/5 επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Στην επίσκεψη τους στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...