Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε η αίθουσα Τέχνης Art Room του ξενοδοχείου Grecotel Mykonos Blu.

Η αίθουσα τέχνη και πολιτισμού Art Room του ξενοδοχείου Grecotel Mykonos Blu  γέμισε από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές. Το ξενοδοχείο σε συνεργασία με την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Μεράς Παντελή Καλλιόπη και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσαν μια εκπαιδευτική εκδρομή για τα 35 παιδιά των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλωσόρισμα και περιήγηση στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, καλωσόρισε τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους και  μετέφερε εκ μέρους του προέδρου της Grecotel Hotels  & Resorts κ. Νίκου  Δασκαλαντωνάκη και της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, τις θερμές ευχές για μια σχολική χρονιά γεμάτη με υγεία, χαμόγελα, μάθηση, άθληση και φώτιση.

Η κ. Ειρήνη Συριανού μαζί με την εικαστικό κ. Πηνελόπη Γατσά υποδέχτηκαν τους μαθητές. 

Η ημέρα ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή από τον Αρχαιολόγο κ. Παύλο Καρβώνη για την Δήλο και την ιστορία του νησιού. Την «εικονική» ξενάγηση στην Δήλο συνέχισε η ξεναγός κ. Αμαρυλλίς Γρυπάρη. 

Τα παιδιά παρακολούθησαν εικόνες από το ποιητικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Δήλος 2015 του σκηνοθέτη κ. Αντώνη Κιούκα, 

Η καλλιτέχνης και ψηφοθέτης κ. Ειρήνη Συριανού με την ομάδα της δίδαξε στα παιδιά την τέχνη του ψηφιδωτού και αργότερα σε μορφή παιχνιδιού και με την παρουσία των δασκάλων τους τα παιδιά δημιούργησαν ψηφιδωτά. Τα παιδιά της Πέμπτης τάξης ταξιδεψαν στο μαγικό κόσμο του ψηφιδωτού με αναφορές στην παράδοση, χρησιμοποίησαν υλικά που δουλεύονται με τον ίδιο τρόπο από την αρχαιότητα έως σήμερα. Δηλαδή χρησιμοποιώντας ψηφίδες από μάρμαρο και πέτρα!

Ακολούθησε διάλειμμα όπου οι μικροί καλεσμένοι απόλαυσαν λιχουδιές από  φρέσκα υλικά και βιολογικά προϊόντα από την Μύκονο και τις Κυκλάδες. Το μενού σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο σεφ Περικλή Τουλούπη και την ομάδα του. Τα γλυκίσματα από τον ζαχαροπλάστη Πετρή Μάρκο. 

Με αυτήν την εκδήλωση ολοκληρώθηκε η έκθεση της Ειρήνης Συριανού «Αταξία» στον χώρο τέχνης Art Room του ξενοδοχείου Grecotel Mykonos Blu. 

Την εκδήλωση τίμησαν μέλη της ΚΔΕΠΠΑΜ, εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή όλων των κανόνων που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο, τη διάρκεια και κατά την αποχώρηση από το κτήριο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρευρέθηκε ναυαγοσώστης και παιδικός ιατρός.

Για το 2021 το Art Room κλείνει τις πόρτες του και ανανεώνει το ραντεβού του για το 2022. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Mykonos Blu να συνδέσει την τέχνη με την κοινωνία της Μυκόνου και να παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών από την Μύκονο και όλο τον κόσμο.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, σας προσκαλούμε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τη βεβαιότητα του πως το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον Δήμο Τήνου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές θα παραμείνει έντονο και αυξανόμενο τα επόμενα...