Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αυτός είναι ο νέος Μητροπολίτης Θήρας

Το Σώμα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε την Παρασκευή στη θέση του Μητροπολίτη Θήρας τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Ρουσάκη με 61 ψήφους.

Ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Ρουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1970.

Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, εφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εκάρη μοναχός στις 1.11.1993 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Παπαδοπούλου.

Με σεπτή εντολή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ χειροτονήθηκε διάκονος στις 2.11.1993 υπό του μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου και πρεσβύτερος στις 17.6.1995 υπό του επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Ως διάκονος υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, ενώ ως πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κατηχητικό έργο.

Ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του όπως λέγεταιι Ιερού Ναού εργάστηκε για την αποπεράτωση και αγιογράφησή του, καθώς και για την εκ βάθρων ανοικοδόμηση Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Το έτος 1994 άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μετακλητός υπάλληλος στην τότε Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το 1999 μετετέθη στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου όπου μέχρι της εκλογής του υπηρέτησε ως γραμματεύς παρά τω αρχιγραμματεί.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Αλήθεια πόσες δεσμεύσεις ακούσαμε, αλλά το έργο είναι ακόμα στο “μηδέν”; Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Kελέτση, στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην Τήνο Την Τήνο επισκέφτηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, συνεχίζοντας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σταύρος Kελέτσης Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο και Κύθνο στη Σύρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,...