Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σε κάθε νησί – Υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο

Στο 61,53% έχει φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη κατά του covid 19 στην Ελλάδα με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να βρίσκονται στο 58,81%.

Στις Κυκλάδες οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 70%. Αυτό βέβαια προκύπτει διότι στο ποσοστό προσμετρούνται και οι πολίτες οι οποίοι έκαναν εμβόλιο σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο των Κυκλάδων, αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει πλέον ξεχωριστά και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων κάθε περιοχής. Στις Κυκλάδες, κατά μέσο όρο είναι λίγο μικρότερο του 70%, ωστόσο είναι μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου και τα νησιά του νομού συγκαταλέγονται στις περιοχές που καταγράφουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι σε ποσοστά πληθυσμού επί των μονίμων κατοίκων βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Θήρας και Μήλου. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται σε Νάξο και Άνδρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Περιφερειακή Ενότητα Σύρου έχει εμβολιαστική κάλυψη διαμενόντων στο νησί (τουλάχιστον μία δόση) 62,11% με ολοκληρωμένους εμβολιασμούς 60,85%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου καταγράφει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων 77,37% με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να φτάνουν στο 75,23%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των κατοίκων είναι 52,96% με ολοκληρωμένους εμβολιασμούς 50,96%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των ανέρχεται στο 76,94% με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στο 74,59%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου – Αντιπάρου, η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται στο 71,79% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 70,01%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τήνου η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 66,04% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 64,50%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων του νησιού είναι στο 52,35% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 51,18%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου η εμβολιαστική κάλυψη καταγράφει ποσοστό 73,20% και οι πλήρως εμβολιασμένοι 71,53%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου η εμβολιαστική κάλυψη είναι 66,79% και οι πλήρως εμβολιασμένοι 64,48%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία” Ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Για 2η χρονιά εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (Πανελλαδικές εξετάσεις 2024) Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κόντρα στις «ταμπέλες» της κοινωνίας, γιατρός στη Σέριφο (Podcast) Ο Θανάσης μεγάλωσε με τις θείες του, γιατί έμεινε ορφανός απο μικρή ηλικία. Παρά τις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Δημοκρατία Θήρας: Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση...