Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με πεδίο δράσης το Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Με πεδίο δράσης το Ηφαίστειο της Σαντορίνης 

– Όλοι όσοι ενημερώνονται και συμμετέχουν στις δράσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να συμβάλλουν ενεργά στη θαλάσσια προστασία και συντήρηση. 

Με την παρουσία τους, οι στόχοι της οργάνωσης γίνονται πραγματικότητα και το θαλάσσιο περιβάλλον, έχει τους ανθρώπους που παρακολουθούν, παρατηρούν, καταγράφουν και ενημερώνουν για τις επιπτώσεις στις θάλασσες μας. 

 Στην Ερινιά το κλείσιμο του 2021 

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο δράσεων για το 2021, κι όπως έχει αναγγελθεί μετά την επιθεώρηση του Ιουνίου, η τελευταία δράση της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί   στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης και συγκεκριμένα στον όρμο της Ερινιάς. 

Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό υποθαλάσσιο τοπίο του βορινού όρμου της Νέας Καμένης, που περιλαμβάνεται στους στόχους των καταστατικών δεσμεύσεων της Dive In Action, είναι το πεδίο δράσης αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του προγράμματος “Vivid Blue 2021”, η οργάνωση θα ανακοινώσει την “υιοθέτηση” του Όρμου, προγραμματίζοντας δράσεις συντήρησης συγκριτικών αποτελεσμάτων. 

Στην Ερινιά θα πραγματοποιηθεί δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού, που στοχεύει σε διαπιστωμένες εστίες συγκέντρωσης αντικειμένων ρυπαντικού φορτίου, ενώ θα προηγηθεί για πρώτη φορά επιθεώρηση και καταγραφή, με το υποβρύχιο κατευθυνόμενο όχημα ROV της οργάνωσης. Με το ROV θα πραγματοποιηθεί και η επιθεώρηση στον όρμο του Αμμουδίου πριν την εκπνοή του έτους. 

Η δράση υλοποιείται σε συμμετοχή της Dive In Action, στην παγκόσμια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού ακτών και θαλασσών της HELMEPA, με την συνεργασία της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, του Δήμου Θήρας και της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ.  

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πρόσκληση Λ. Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων στη συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Μέσα Γωνιά – Άμεση η παρέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας Πυρκαγιά προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Σαντορίνη στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά: Ευχές στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Η παράταξη «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Νάξο ο Αμερικανός Youtuber που κάνει live στα ελληνικά γήπεδα και αποθεώνεται από τους φιλάθλους [vids] Ο «Emekareacts» επισκέπτεται γήπεδα ανά τον κόσμο...