Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Κέας: Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Δήμος Κέας: Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στις 23 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Κέας, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνοδευόμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση είχε θέμα τις προτάσεις χρηματοδότησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Κέας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 6.864.267,37 € και την ιεράρχηση αυτών.

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Υπουργού, ο οποίος ενέκρινε επί τόπου τη χρηματοδότηση της πρότασης «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδοποιίας νήσου Κέας», ύψους 1.292.766,42€.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό, κ. Πέτσα για την άμεση κινητοποίηση και ανταπόκρισή του, αλλά και τον βουλευτή, κ. Βρούτση για την καίρια συνεισφορά του, στην έγκριση της πρότασης.

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη σε ένα σημαντικότατο έργο, που θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του νησιού, δεδομένου ότι η πρόταση περιλαμβάνει οδοστρωσία και διάνοιξη τάφρων σε συνολικό μήκος 12.113μ. και σε νευραλγικά σημεία.

Ανέφερε πως βασική ασχολία των κατοίκων της Κέας ήταν και παραμένει η γεωργία και η κτηνοτροφία, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσεται δυναμικά και ο τριτογενής τομέας του τουρισμού. Σε όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν οι βελτιώσεις των αγροτικών οδών, καθώς με το προτεινόμενο έργο θα επιτευχθεί βελτίωση των υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης, τόσο για τη γεωργική γη, όσο και για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Φυσικό επακόλουθο αυτού θα είναι η μείωση του κόστους μεταφορά των προϊόντων, η ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, άρα και η αύξηση της αποδοτικότητας και τέλος η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Τη σημασία αυτή του έργου για την ανάπτυξη του νησιού, την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας (ιδιωτών και επαγγελματιών), των οικιστών και των επισκεπτών του νησιού είναι που επεσήμανε η Δήμαρχος στον Υπουργό και που σηματοδότησε την πρόταξη του έργου ως πρωταρχική προτεραιότητα, επιφέροντας την τελική έγκρισή του.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία” Ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Για 2η χρονιά εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (Πανελλαδικές εξετάσεις 2024) Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κόντρα στις «ταμπέλες» της κοινωνίας, γιατρός στη Σέριφο (Podcast) Ο Θανάσης μεγάλωσε με τις θείες του, γιατί έμεινε ορφανός απο μικρή ηλικία. Παρά τις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Δημοκρατία Θήρας: Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση...