Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το πρώτο Ντοκυμαντέρ για τη ζωή και το πολεμικό έργο της πιο ανιδιοτελούς Ηρωίδας της Επανάστασης Μαντώς Μαυρογένη έρχεται στην Τήνο!

Το πρώτο Ντοκυμαντέρ για τη ζωή και το πολεμικό έργο της πιο ανιδιοτελούς Ηρωίδας της Επανάστασης Μαντώς Μαυρογένη έρχεται στην Τήνο!

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 18:30 θα προβληθεί η δίωρη ταινία της δημοσιογράφου και νομικού Γεωργίας Μπιτάκου, που πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερου Ντοκυμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, καθώς και με το Βραβείο Κοινού ενώ εντάχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 16 πόλεις και νησιά Ελλάδα και Ιταλία όπου έζησε, έδρασε, πολέμησε η Μαντώ και φυσικά στην Τήνο όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια και διαπαιδαγωγήθηκε με τις αρχές και τις αξίες της Επανάστασης.

Το ένδοξο όνομα της, όπως θα δούμε στο Ντοκυμαντέρ, συνδέεται με την Παναγία της Τήνου, τη Μονή Κεχροβουνίου και την κήρυξη της Επανάστασης στο χωριό Πύργος.

Μέσα από την έρευνα που βασίζεται στα ιστορικά συγγράμματα ξένων και Ελλήνων Ιστορικών, περιηγητών και αξιωματικών της εποχής, στις αναφορές της ίδιας της Ηρωίδας και στα Αρχεία του Κράτους της Ιταλίας, προκύπτουν και νέα ιστορικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι μουσικοί Θανάσης Βασιλόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος. Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Νούσιας, συγγραφείς, ερευνητές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Την Τήνο εκπροσώπησαν η Ηγουμένη Μονής Κεχροβουνίου Ιουλιανή Ρηγοπούλου, η ιστορική ερευνήτρια Μαρία Στεφ. Δενεκαρία, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Δανούσης, η συγγραφέας Καλλιόπη Αναστασάκη.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Συνάντηση Αντώνη Παγώνη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Πάρου: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λιμεναρχείο Τήνου: Διακομιδή 47χρονης ασθενούς στη Σύρο Την 15 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη, το πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-609 της Λιμενικής Αρχής Τήνου, κατόπιν διαταγής...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής πολιτών Θήρας για Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Η συντονιστική επιτροπή πολιτών Θήρας για Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) καλεί όλα...