Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Έρχονται αδειοδοτήσεις για τέσσερα ακόμη υδατοδρόμια

Σε τροχιά αποθαλάσσωσης επιχειρούν να θέσουν το 2024 τα υδροπλάνα, οι τρεις αεροπορικές εταιρείες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για πραγματοποίηση πτήσεων ανά την Ελλάδα, Hellenic Seaplanes, Grecian Air Seaplanes και Trans Maldivian Airways, με την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων υδατοδρομίων. Οι καθυστερήσεις δρομολόγησης των υδροπλάνων στη χώρα είναι χρόνιες, όμως φαίνεται να μπαίνουμε στην τελική ευθεία. 

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το δίκτυο των 30 περίπου υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει ενεργό ρόλο στην αδειοδότηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκαν οι φάκελοι για τις άδειες ίδρυσης υδατοδρόμιων σε Αγαθονήσι, Τήλο και Κάσο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επίκειται μέσα στις επόμενες ημέρες η υποβολή των φακέλων για άλλα επτά υδατοδρόμια σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Πιο συγκεκριμένα, τα υδατοδρόμια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για τα οποία αναμένεται να κατατεθούν οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτά της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Δονούσας, της Κω (ένα στον κεντρικό λιμένα και ένα στην περιοχή Κέφαλος), στη Σέριφο και στην Κύθνο.

Παράλληλα, «τρέχουν» οι σχετικές διαδικασίες για 12 ακόμη υδατοδρόμια στη γεωγραφική περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και στόχο αποτελεί η ανάπτυξη ενός δικτύου 20 περίπου υδατοδρομίων σε πρώτη φάση, που θα επιτρέψει την έναρξη πτήσεων το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2024.

Υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το δίκτυο των 7 υδατοδρομίων στην Κρήτη, με τα λιμενικά ταμεία να ετοιμάζουν τους σχετικούς τεχνικούς φακέλους για Ιεράπετρα, Φαιστό, Ηράκλειο, Μαλεβίζι, Χανιά (Κίσσαμος) και Χερσόνησο.

Το μόνο υδατοδρόμιο στην Κρήτη που είναι πιο ώριμο, έχοντας λάβει άδεια ίδρυσης είναι εκείνο του Ρεθύμνου. Αδεια ίδρυσης έχει εκδοθεί επίσης, μεταξύ άλλων, για τα υδατοδρόμια σε Τήνο, Σίφνο, Ιο, Βόλο, Καλαμάτα, Κυλλήνη, Κύμη και Κάρυστο, ενώ ένα βήμα πριν από την αδειοδότηση ίδρυσης είναι αυτά σε Aιδηψό, Αλιβέρι και Χαλκίδα.

Την ίδια στιγμή, έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές αιτήσεις για δημιουργία υδάτινων πεδίων, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή των υδατοδρομίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η έναρξη των πρώτων πτήσεων.

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Εγκαινιάζεται η νέα σεζόν στην κρουαζιέρα με την άφιξη του “VASCO DA GAMA” Αύριο 21 Μαΐου, το κρουαζιερόπλοιο VASCO DA GAMA με σημαία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 53 ατόμων στο Δήμο Πάρου Ο Δήμος Πάρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα τριών (53)...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Η ενημέρωση για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση Διαβάστε τι αναφέρει η σχετική ενημέρωση: Την Παρασκευή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Πάρο και Δονούσα Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης...