Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Τα σπάνε” οι Κυκλαδίτες-σες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Ilca 4 της Ανδαλουσίας

Επιτρέψτε μου την νεολεΐστηκη έκφραση όμως αυτό που συμβαίνει μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ανδαλουσίας δεν έχει προηγούμενο. 

Έξι παιδιά από τους Ναυτικούς Ομίλους των Κυκλάδων, τέσσερα κορίτσια και δύο αγόρια αγωνίζονται με την γαλανόλευκη και όλα έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους είτε ο αέρας φυσάει δυνατά στα όρια της αναβολής και πρέπει να  χρησιμοποιήσουν την δύναμή τους, είτε ησυχάζει και πρέπει να επιστρατεύσουν την εξυπνάδα και την ναυτική τους παιδεία. Και όλα αυτά συμμετέχοντας στον χρυσό στόλο των δύο κατηγοριών που σημαίνει ότι ανταγωνίζονται τα καλύτερα αγόρια και κορίτσια της Ευρώπης. 

Στα κορίτσια η Θεοδώρα Δαφερέρα συνέχισε και σήμερα την εκπληκτική της πορεία στις δύο κούρσες που έγιναν,  τερματίζοντας στην 21η θέση και στην 7η θέση που την διατήρησαν στην 8η θέση και στο βάθρο (Στα Ilca στο βάθρο ανεβαίνουν οι 10 πρώτοι-ες). Απομένουν άλλες τέσσερεις κούρσες και η Παριανή ιστιοπλόος μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και κάποιο μετάλλιο.  

Την είσοδό της στην πρώτη 10άδα διεκδικεί και η έτερη αθλήτρια του Ν.Ο Πάρου Μαρία Ελένη Καλακώνα αφού βρίσκεται πολύ κοντά και δείχνει σε καλή κατάσταση μετά τα δύο σημερινά της πλασαρίσματα στην 22η και 2η θέση.

Ακολουθεί η αθλήτρια του Ν.Ο Άνδρου Σοφία Καραουλάνη η οποία μετά την 5η ιστιοδρομία που τερμάτισε στην 6η θέση είχε μια κακή στην 76η θέση την οποία βέβαια “πέταξε” όμως για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο πρέπει να επανέλθει στους τερματισμούς κοντά και κάτω από την δεκάδα. Αν σκεφτούμε ότι ξεκίνησε από την 53η θέση και τώρα βρίσκεται στην 22η μπορεί να τα καταφέρει.

Φανερά βελτιωμένη και η  Δανάη Πρίντεζη του Ν.Ο Σύρου η οποία από την 75η θέση  ανέβηκε στην 48η θέση τερματίζοντας στην 12η και 36η θέση δείχνοντας μια αξιοσημείωτη σταθερότητα. Η εξασφάλιση θέσης στον χρυσό στόλο την ανέβασε ψυχολογικά κάτι που θα την βοηθήσει στην συνέχεια. 

Στα αγόρια τώρα. Όπως έχουμε γράψει οι δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων είναι κάτω από 16 ετών και διεκδικούν αμφότεροι την είσοδό τους στην 10άδα της κατηγορίας.  

Ο Γιώργος Κυπραίος του Ν.Ο Πάρου είναι στην 32η της γενικής βαθμολογίας και στην 10η θέση της Κ16. Η μείωση του αέρα όπως δείχνουν οι σημερινές θέσεις του, 37η και 34η δεν τον ευνόησε. Παρόλα αυτά επειδή είναι μαχητής είμαι σίγουρος ότι αύριο θα επανέλθει στις καλές του εμφανίσεις. 

Ο Ηλίας Γαβιώτης του Ν.Ο Σύρου έφερε  την χειρότερη και την καλύτερη θέση στις δύο ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν. Στην 6η ιστιοδρομία τερμάτισε 72ος την οποία “πέταξε” και στην 7η τερμάτισε 14ος. Στο διήμερο που ακολουθεί αν θέλει να ελπίζει στην 10άδα πρέπει να συνεχίσει την σταθερή του πορεία που από την 59η θέση της γενικής τον έχει φέρει στην 36η. 

Να επισημάνω εδώ ότι μεταξύ των Ελλήνων αθλητών ο Γιώργος Κυπραίος είναι 2ος στην κατηγορία Κ16 και ο Ηλίας Γαβιώτης 3ος!!.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Ελλάδα παραμένει και το 2024 ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και στα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση των δομών e-ΕΦΚΑ Σαντορίνης και Μυκόνου Παρέμβαση στην Βουλή και συγκεκριμένα στην αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ίος – «Διονύσιος Σολωμός»: Μαθητές τραυματίστηκαν μετά από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες – Στο Κέντρο Υγείας μία 14χρονη Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Blue Star Paros: Έκτακτο δρομολόγιο για Πάρο το βράδυ της Τρίτης 14/5 Με σχετική της ενημέρωση, η Blue Star Ferries, γνωστοποίησε πως το Blue...