Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα Ilca4 η Καλακώνα Μαρία Ελένη (φωτό)

Γράφαμε χθες ότι η Μαρία Ελένη Καλακώνα του Ναυτικού Ομίλου Πάρου για να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ilca4, θα χρειαζόταν εκτός από ούριο άνεμο και τύχη. Τελικά η Παριανή καπετάνισσα ούτε το ένα χρειάστηκε ούτε το άλλο, απλά μπήκε αποφασισμένη και πεισμωμένη από την κόρνα της εκκίνησης μέχρι τον τερματισμό και δεν επέτρεψε σε καμία αντίπαλό της να την αμφισβητήσει.  Δίκαια και άξια λοιπόν ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και κρέμασε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο και μπορεί ο Εθνικός μας Ύμνος να ακούστηκε για την πρώτη νικήτρια Ερμιόνη Γκίκα όμως και εκείνη είχε το δικό της μερίδιο στην δόξα και στην συγκίνηση της στιγμής, αφού δυο Ελληνίδες στις δύο πρώτες θέσεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Αριστερά στο βάθρο των νικητριών η Μαρία Ελένη Καλακώνα και στην πρώτη θέση η Ερμιόνη Γκίκα.

H Καλακώνα δεν ήταν η μόνη που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών γιατί και ο συναθλητής της στον Ν.Ο Πάρου Γιώργος Κυπραίος που ήταν 8ος στην κατηγορία Κ16 είχε αυτό το προνόμιο που υπάρχει στα Ilca4 λόγω της μεγάλης συμμετοχής και του ανταγωνισμού να βραβεύονται οι δέκα πρώτοι αθλητές (φωτό).  Ο Γιώργος Κυπραίος στην γενική βαθμολογία ήταν 34ος.

Οι 10 πρώτοι αθλητές στην κατηγορία Κ16. Ο Γιώργος Κυπραίος πρώτος αριστερά.

Τα υπόλοιπα παιδιά από τις Κυκλάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα πρωτάθλημα πολύ απαιτητικό και υψηλού επιπέδου. Με το Ilca4 ασχολούνται δεκάδες χιλιάδες παιδιά αγόρια και κορίτσια και τα 225 αγόρια και 167 κορίτσια που πήραν μέρος εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες των 39 Χωρών έπειτα από αγώνες επιλογής. 

Ο Ηλίας Γαβιώτης του Ν.Ο Σύρου ήταν 14ος στην κατηγορία Κ16 στην οποία έπαιρναν μέρος 94 αθλητές ενώ στην γενική βαθμολογία ήταν 47ος. Από τους αγώνες αυτούς σίγουρα αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες που θα του χρησιμεύσουν στην προσπάθεια που κάνει το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Κυπραίο. 

Η Σοφία Καραουλάνη του Ν.Ο Άνδρου ολοκλήρωσε επιτυχημένα άλλη μία διοργάνωση τερματίζοντας στην 25η θέση και θα έχει άλλη μία ευκαιρία του χρόνου που θα βρίσκεται στην κατηγορία των Νέων. Θυμίζουμε ότι έχει μια 7η θέση στην κατηγορία Κ17  στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα  Ilca6 πέρυσι τον Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη.

Φουριόζα ξεκίνησε τους αγώνες η Θεοδώρα Δαφερέρα η οποία την πρώτη μέρα ήταν στην 8η θέση, υποχώρησε ελαφρά την Πέμπτη,  όμως στις τρεις κούρσες της Παρασκευής δεν πήγε καλά και τελικά τερμάτισε στην 32η θέση η οποία βέβαια δεν είναι καθόλου κακή αν αναλογιστούμε ότι συμμετείχαν 165 κορίτσια και αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα παιδιά.

Η Δανάη Πρίντεζη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου είχε μια αξιοσημείωτη σταθερή πορεία σε όλη την διοργάνωση και μόνο στην τελευταία ιστιοδρομία ήλθε 61η που της χάλασε κάπως την θέση της στην τελική κατάταξη. Θα έλεγα ότι αυτή η θέση την αδικεί με βάση την γενικότερη παρουσία της. 

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι για τα Ελληνικά χρώματα η συμμετοχή όλων των παιδιών (κοριτσιών και αγοριών) από τις Κυκλάδες ήταν απόλυτα επιτυχημένη και αυτό δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους Ομίλους των Κυκλάδων και αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά, οι προπονητές και οι διοικήσεις τους. 

 Μεταξύ των 20 κοριτσιών της Εθνικής ομάδας  ήταν: 

Η Μαρία Ελένη Καλακώνα ήταν 2η

Η Σοφία Καραουλάνη ήταν 6η

Η Θεοδώρα Δαφερέρα ήταν 8η και 

η Δανάη Πρίντεζη 13η.

Μεταξύ των 21 αγοριών της Εθνικής ομάδας

Ο Γιώργος Κυπραίος ήταν 5ος και

ο Ηλίας Γαβιώτης 8ος

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το Andrus Beer Trail Race Festival ξεκίνησε Ένας μόνο μήνας έμεινε για να είμαστε όλοι μαζί στο μεγαλύτερο αθλητικό φεστιβάλ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Χώρας λόγω εκδήλωσης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 15-05-2024.signed Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Σάρωσε το Νότιο Αιγαίο με 32 βραβευμένα εστιατόρια! Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση για τα Βραβεία Ελληνικής...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα ενόψει των Ευρωεκλογών της 9 Ιουνίου του 2024 για τα νησιά του νομού....