Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Απόλυτα επιτυχημένο το 6ο Amorgos Trail Challenge

Απόλυτα επιτυχημένο το 6ο Amorgos Trail Challenge

Το 6ο «AMORGOS TRAIL CHALLENGE» πραγματοποιήθηκε στις 29 & 30 Απριλίου 2023 σε συνδιοργάνωση του Φυσιολατρικού-Περιπατητικού Συλλόγου «Παλιά Στράτα» με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Μια μεγάλη γιορτή ορεινού τρεξίματος, εθελοντισμού, φιλοξενίας, γαστρονομίας, πολιτισμού και παράδοσης! Αυτοί οι αγώνες τα είχαν όλα! Τολμήσαμε και πετύχαμε να διοργανωθούν ξανά, αγώνες στο νησί μας, με κύριο στόχο, να αναδειχθεί η Αμοργός μας , προορισμός αθλητικού τουρισμού εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν.

Τα βλέμματα όλων, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ήταν στραμμένα στον τόπο μας! Μεγάλα αθλητικά και ειδησεογραφικά ΜΜΕ στήριξαν από την αρχή την προσπάθειά μας, και γνωστοί χορηγοί προϊόντων βρέθηκαν ξανά κοντά στους δρομείς.

Σημαντικότατη στήριξη, αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries που προσέφερε γενναιόδωρη έκπτωση στα εισιτήρια . Επίσης, είχαμε δωρεάν μεταφορά των αθλητών μας από το «EXPRESS SKOPELITIS» τόσο από τη Νάξο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που επιθυμούσαν εναλλακτική διαμονή ήταν το κάμπιγκ της Αιγιάλης. Όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης προσέφεραν είτε δίνοντας δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών της Αθήνας και των δημοσιογράφων είτε χορηγικά, καταφέρνοντας έτσι να έχουμε πλούσιο πακέτο παροχών έναντι της συμμετοχής. Ευχαριστούμε το aegialis hotel & spa, το vigla hotel, το askas pension και το pelagos hotel για τη μεταφορά των συμμετεχόντων και το evdokias rent a car για τη διάθεση δωρεάν οχημάτων. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια από αθλητικές εταιρείες της Αθήνας που προσέφεραν δώρα στους συμμετέχοντες. Οι μπύρες «FIX άνευ και FIX άνευ με λεμόνι» ξεδίψασαν τους αθλητές μας στις εκδηλώσεις μας.

Είναι αδύνατον σε λίγες γραμμές να απαριθμήσουμε όλους τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας. Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων όμως αναφέρονται όπως επίσης γίνεται και συνεχής μνεία στα μέσα δικτύωσης.

Μετακινήθηκαν πάνω από 600 άτομα για το γεγονός, αριθμός φυσικά άνω των προσδοκιών μας, μεταξύ των επισκεπτών και αθλητές από το εξωτερικό.

Ο αγώνας του Σαββάτου 29/4 και η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στην πρώτη διοργάνωση και η βαρκάδα προς το νησί εξέπληξε ευχάριστα και πάλι τους επισκέπτες.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το κάστρο. Αυτή τη φορά και όσο οι επισκέπτες βρίσκονταν στο περίφημο κάστρο του νησιού μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε στα σχολεία. Στους ρυθμούς του Amorgos trail Challenge έτρεξαν στα σοκάκια της Χώρας περίπου 80 παιδιά. Μπλουζάκια μοιράστηκαν σε όλους τους μικρούς αθλητές με χορηγούς KLIMAT και HISENSE. Στα μανικάκια συμβολισμός για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Το θέαμα εκπληκτικό. Η χαρά παιδιών,γονιών και θεατών τεράστια, με έναν τερματισμό στο κέντρο του χωριού και χειροκρότημα στο συμβολικό μετάλλιο. Στη συνέχεια οι αθλητές απόλαυσαν χορταστικές μακαρονάδες στο εστιατόριο ΑΣΚΑΣ στην Αιγιάλη και παστέλι από το ζαχαροπλαστείο Γλυκάνησος.

Το εναρκτήριο λάκτισμα το πρωί της Κυριακής 30/4 για τον αγώνα των 19 χλμ δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 7,5 χλμ το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους. Έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές και πολλά από τα παιδιά μας που μάλιστα τερμάτισαν με χρόνο έκπληξη για όλους.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος μας κύριος Τσαγκαράκης που είχε έρθει αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κα Κατσάνη, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Αμοργού για την παρουσία τους.

Το βράδυ της Κυριακής και στην τελετή απονομής οι αθλητές τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους με έπαθλα και στον πρώτο άντρα κ στην πρώτη γυναικά της μεγάλης διαδρομής δόθηκε δώρο από τον χορηγό μας από ένα κλιματιστικό. Τρία καζάνια πατατάτο μαγειρεύτηκαν με μεράκι και μοιράστηκαν σε 450 άτομα.

Με βιολιά και με λαούτα και με το κέφι στα ύψη, με τους αμοργιανούς σκοπούς διασκέδασαν όλοι μέχρι τις πρωινές ώρες. οι καλεσμένοι μας πήραν γεύση τόσο από τις νοστιμιές μας όσο και από τους χορούς μας. Ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο Ko Οικονομίδη και το χορευτικό του συγκρότημα για την επίδειξη ελληνικών χορών.

Η διεξαγωγή του 6ου AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη χωρίς την στήριξη των Αμοργιανών και τον εθελοντισμό των νέων παιδιών. Χορηγοί στις μπλούζες των εθελοντών το evdokias rent a car, το healthy life και ο Αμόργιαλος!

Όλοι από την πρώτη στιγμή, το 2017, αγκάλιασαν αυτό το γεγονός και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους ορεινούς αγώνες τρεξίματος μας έδειξαν πως η Αμοργός είναι πλέον στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον στο νησί μας και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε τα ακατόρθωτα στον τόπο μας!

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και ευελπιστούμε να είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας !

Δίνουμε ραντεβού για το 7ο AMORGOS TRAIL CHALLENGE το 2024.

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην Αμοργό ξανά …γιατί το AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν έρχεσαι απλά να το τρέξεις ή να το περπατήσεις…έρχεσαι για να το ζήσεις!

Για την ιστορία: (προσωρινά αποτελέσματα)

Spike:

1ος Γεώργιος Βεκρής 00:09:05 , 2ος Γιώργος Διαλεκτός 00:09:27 , 3ος Michael Benoit 00:09:42

1η Φωτεινή Μειντάνη 00:09:27 , 2η Ζωή Σταμούλη 00:10:50 , 3η Σοφία Γρίσπου 00:12:47

7,5 χλμ.:

1ος Michael Benoit 00:45:02 , 2ος Μιχάλης Γαβαλάς 00:46:09 , 3ος Παναγιώτης Νομικός 00:47:53

1ηΦωτεινή Μειντάνη 00:49:41 , 2η Ειρήνη Παναγιωτοπούλου 00:59:15 , 3η Μαρία Ζευγώλη 01:00:58

19χλμ:

1οςΓιώργος Διαλεκτός 01:51:37 , 2ος Θοδωρής Εξαρχος 02:00:09 , 3ος Δημήτρης Κανάκης 02:03:01

1η Ζωή Σταμούλη 02:05:15 , 2η Χριστίνα Mαλαβάζου 02:34:34 , 3η Lea Giuris 02:38:10

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Ομάδα

***πληροφορίες , φωτογραφίες, χορηγοί και όλα τα νέα μας στην επίσημη ιστοσελίδα και στα σόσιαλ των αγώνων***

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Σείστηκε” το Κουφονήσι από τα βεγγαλικά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου – Πλημμύρησε από κόσμο το νησί (pics – vid) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο κ. Αντώνης στο χθεσινό γλέντι στο χωριό του Σκαλάδου έδωσε για ακόμα μια φορά τον καλύτερο του εαυτό, χορεύοντας ζεϊμπέκικο. Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι απόλαυσαν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους στην Τήνο, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για βόλτα μετά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με δυνατή βροχή και αέρα έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στην Μύκονο. Ο άσχημος καιρός δεν πτόησε τους πιστούς που μαζεύτηκαν στις εκκλησίες για να...