Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μια λαμπρή εποχή φτάνει στο τέλος της και μια νέα ανατέλλει

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στα Λουτρά, στην πρώην Μονή Ουρσουλινών.
Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης και μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος Πρίντεζης πρώην Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου, ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, ο εφημέριος της Π. Ε. Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης και ο υπεφημέριος της Π. Ε. Στενής π. Ιωσήφ Ρόσσι, ενώ στο ιερό διακονούσε ο ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Στην αρχή ο Σεβασμιότατος Νικόλαος έκανε μια εισαγωγική παραίνεση όπου αναφέρθηκε στον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε το συλλείτουργο αλλά και στο ποιοι βοήθησαν ώστε να πει το «ναι» η Γενική Ηγουμένη στη δωρεά της περιουσίας στην Αρχιεπισκοπή, των Μονών στην Νάξο και την Τήνο.

Στη συνεχεία και μετά από αυτή την εισαγωγή, δόθηκε μια τιμητική περγαμηνή στην Αδελφή Brigitte, ώστε να τη δώσει στην Γενική Ηγουμένη, δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την πολυετή συνεργασία με το Μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών.

Επίσης μαζί με την περγαμηνή δόθηκε και ένα ομοίωμα του Νυμφίου Χριστού, αποτυπωμένο σε ξύλο, το οποίο συμβολίζει την ευγνωμοσύνη μας και την συνεχή μαρτυρία των όσων πρόσφεραν στην τοπική Εκκλησία.

Έπειτα τον λόγο πήρε η Αδελφή Brigitte, η οποία μίλησε με πολύ θερμά λόγια ευχαριστώντας για την πολυετή συνεργασία τον Σεβασμιότατο Νικόλαο αλλά και τον Σεβασμιότατο Ιωσήφ για την μέχρι τώρα συνεργασία τους. Στο σύντομο αυτό σχολιασμό της, αναφέρθηκε και στο πλούσιο έργο που πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με τα όσα διάβασε στο αρχείο της Μονής, τόσο από την Αδελφή Θηρεσία, αλλά και παλιότερα που ήταν περισσότερες Μοναχές.

Κατόπιν αυτών, συνεχίστηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Τα αναγνώσματα, αναγνώσθηκαν από λαϊκά μέλη του εκκλησιάσματος, τους ψαλμούς συνόδευε με το εκκλησιαστικό όργανο ο κ. Χρήστος Φιοράντης ενώ όλο το εκκλησίασμα συμμετείχε ψέλνοντας βοηθούμενο από το ειδικό τευχάκι που είχε φτιαχτεί ειδικά για αυτή τη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ μίλησε εξηγώντας τα βιβλικά κείμενα και την Ευαγγελική περικοπή που ακούστηκαν και αναφέρθηκε και στην Μονή των Ουρσουλινών, αλλά και στην πνευματική παρακαταθήκη που άφησαν στα δύο νησιά οι Αδελφές Ουρσουλίνες για τις νέες γενιές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε πλούσιο κέρασμα με τηνιακά γλυκίσματα στους χώρους του Serviam cafe, όπου και ακολούθησε προβολή, παρουσιάζοντας στους παρευρισκομένους τις ενέργειες αλλά και όλη τη «διαδρομή» που χρειάστηκε να γίνε, από το ξεκίνημα του και μέχρι τώρα, έτσι ώστε το Serviam café να έχει τη σημερινή του μορφή, αλλά και τον σκοπό που δημιουργήθηκε και που δεν είναι άλλος, από τα όποια έσοδα που θα προκύπτουν, να πηγαίνουν στην φιλανθρωπία.

Δ. Μάριος Φώσκολος

Φωτογραφίες : Χρήστος  Φιοράντης και Αντώνης Δελλατόλας

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε προορισμό για beach volley έχει εξελιχθεί  η Ίος τα τελευταία χρόνια, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την αγάπη που δείχνουν για τον αθλητισμό....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα οδού από Άγιο Αρσένιο προς Χώρα Λόγω εκσκαφικών εργασιών επί της δημοτικής οδού που οδηγεί από τον οικισμό του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Bρετανική Express: Το πιο «νόστιμο» ελληνικό νησί η Σίφνος (vid) Ως προς πανέμορφο Ελληνικό νησί που είναι τόσο όμορφο, όσο η Ρόδος και η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Αριστερά: Περιοδεία του πρώην Υπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Σταθάκη στην Νάξο Την Πέμπτη 30 Μαΐου επισκέφθηκε την Νάξο ο Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής...