Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Οιωνός ενός “ζεστού” καλοκαιριού η επιβατική κίνηση Μαΐου

Νάξος: Οιωνός ενός “ζεστού” καλοκαιριού η επιβατική κίνηση Μαΐου

Σταθερά, στις πρώτες θέσεις αναζήτησης καλοκαιρινών – και όχι μόνο- διακοπών βρίσκεται στο νησί της Νάξου.

Μπορεί τα μηνύματα να μην είναι και τόσο ευχάριστα για τα νησιά μας, όσον αφορά τη φετινή σεζόν, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα μεγάλα δημοσιογραφικά ΜΜΕ, ωστόσο τα νούμερα στη Νάξο, δείχνουν το αντίθετο.

Η επιβατική κίνηση και οι αφίξεις στο νησί της Νάξου τον Μάιο του 2023, δείχνουν με τον πιο απλούστερο τρόπο, πως το νησί της Αριάδνης, είναι ικανό να πάρει ένα μεγάλο μέρος της πίτας, της τουριστικής κίνησης.

ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Αρχής γενομένης από τους επιβάτες, παρουσιάστηκε μεγάλη αύξηση, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2022. Οι αφίξεις επιβατών έφθασαν τις 49.869 σε σχέση με το ’22 που ήταν 38.199, μία αύξηση της τάξης του 30,6%! 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Όσον αφορά τα Ι.Χ. και σε αυτή την κατηγορία, οι αριθμοί, μόνο ενθαρρυντικοί είναι. Τον Μάιο του 2023 στη Νάξο αποβιβάστηκαν 2.916 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα, είχαν αποβιβαστεί 2.503, σημειώνοντας αύξηση 16,5%.

ΔΙΚΥΚΛΑ

Ίδια κατάσταση και στα δίκυκλα. Φέτος τον Μάιο, 649 μηχανές αποβιβάστηκαν από τα πλοία της γραμμής στη Νάξο, ενώ το 2022 τον ίδιο μήνα είχαν αποβιβαστεί 576, σημειώνοντας αύξηση 12.7&.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Τέλος, όσον αφορά τα φορτηγά που αποβιβάστηκαν, ο φετινός Μάιος παρουσίασε αύξηση της τάξης του 11,2%. Τα φορτηγά που αποβιβάστηκαν ανέρχονται σε 995, ενώ πέρυσι 895.

Συνοψίζοντας

Οι αριθμοί σπάνια δεν λένε την αλήθεια. Τα μηνύματα είναι κάτι περισσότερο ενθαρρυντικά, ειδικά σε μία εποχή, που τα δημοσιεύματα περί μείωσης των τουριστών, κατακλύζουν κάθε μορφής μέσο.

Η Δημοτική Αρχή της Νάξου και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από τα θετικά στοιχεία που δείχνουν οι αριθμοί, τονίζοντας παράλληλα πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να συνεχίσει το νησί να βρίσκεται ψηλά, στις προτιμήσεις τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων τουριστών.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έκπτωση 50% στους υποψήφιους φοιτητές και από την Golden Star Ferries Η GOLDEN STAR FERRIES, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να επιβραβεύσει...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στον αν. Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς Ο Δήμαρχος Τήνου ΠαναγιώτηςΚροντηράς, συναντήθηκε για μια ακόμη φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Fast Ferries: Έκπτωση 50% στους υποψήφιους φοιτητές H FastFerries στέκεται δίπλα στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2024 για την εισαγωγή...