Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Όλγα Πολίτη: Προτεραιότητά μας ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος στα πρότυπα των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών

Προτεραιότητά μας, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος στα πρότυπα των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ανέδειξαν τις σημαντικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ. Από τον στόλο του λείπουν τουλάχιστον 80 ασθενοφόρα, για να φτάσουμε τα διεθνή στάνταρ και 700 διασώστες για να τα επανδρώσουν. Αποτέλεσμα είναι ότι στις Κυκλάδες αλλά και τα Δωδεκάνησα, εκτός από μερικά μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος, μετά βίας είναι διαθέσιμο 1 ασθενοφόρο ολόκληρο το 24ωρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Αττική, χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον τις νυχτερινές ώρες. Είναι τρομακτικό στοιχείο, ότι από τα 67 σημεία, πολλά εκ των οποίων είναι μαζικοί τουριστικοί προορισμοί, καλύπτονται από μόλις 1 ασθενοφόρο. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε, ότι την ίδια στιγμή υπάρχουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στις «λίστες της ντροπής» περιμένοντας να χειρουργηθούν. 

 Προτεραιότητά μας, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος στα πρότυπα των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη την αναγέννηση του ΕΣΥ, καθώς έχουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ένωση, ανεβαίνοντας μάλιστα μια θέση μόνο πίσω από τη Βουλγαρία. 

 Όσον αφορά τις Κυκλάδες, οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες για την άμεση και αναγκαία επίλυσή του. Πρέπει να προσελκυθούν και να διατηρηθούν εξειδικευμένοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων, βελτιωμένων συνθηκών εργασίας και ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης. 

 Είναι εξίσου σημαντικό να επενδυθούν πόροι στη βελτίωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των ιατρείων στις Κυκλάδες. Αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εξοπλισμών, την αύξηση των κλινικών και των κρεβατιών νοσοκομείων και τη βελτίωση των υποδομών για την οποιαδήποτε παροχή επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Ένα σημαντικό μέτρο είναι η ενίσχυση των κέντρων υγείας και των ιατρείων στις τοπικές κοινότητες. Αυτό μπορεί να γίνει με την αύξηση των πόρων και την πρόσληψη επιπλέον ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και με την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης για την υγεία. 

 Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στις Κυκλάδες. Η δημιουργία ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων, η απομακρυσμένη παροχή υπηρεσιών υγείας και η χρήση της τηλεϊατρικής μπορούν να βοηθήσουν στην αποφόρτιση των νοσοκομείων και στην εξυπηρέτηση των πιο απομακρυσμένων περιοχών. 

 Πρέπει να γίνει επένδυση στην εκπαίδευση νέων επαγγελματιών υγείας και στη διεξαγωγή έρευνας στον τομέα της υγείας. Αυτό, θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού ειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης που παρέχεται. 

 Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προτείνει τη διάθεση του 8 -10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Αυτό θα επιτευχθεί με την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, με την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων για την ενίσχυση της φροντίδας υγείας στα νησιά μας και τις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Από τη Σέριφο ξεκίνησε το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Πρώτος σταθμός στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Σείστηκε” το Κουφονήσι από τα βεγγαλικά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου – Πλημμύρησε από κόσμο το νησί (pics – vid) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο κ. Αντώνης στο χθεσινό γλέντι στο χωριό του Σκαλάδου έδωσε για ακόμα μια φορά τον καλύτερο του εαυτό, χορεύοντας ζεϊμπέκικο. Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι απόλαυσαν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους στην Τήνο, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για βόλτα μετά...